ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Eκλογοαπολογιστική  συνέλευση του συνδικάτου γάλακτος θα πραγματοποιηθεί  την   Τρίτη 15 Σεπτέμβρη  2015 στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Θέματα:

1)Απολογισμός και πρόγραμμα δράσης Διοίκησης.

2) Οικονομικός απολογισμός

3) ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο.

4) εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη  διενέργεια των εκλογών του σωματείου μας!

Αμέσως μετά την εκλογή της η εφορευτική επιτροπή θα δέχεται υποψηφιότητες και μέχρι τις 18/9/2015 ώρα 9 το βράδυ στην έδρα του συνδικάτου! Οι εκλογές θα γίνουν στους χώρους εργασίας και στο εργ. κέντρο! θα υπάρξει ανακοίνωση για το πρόγραμμα των εκλογών!

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του συνδικάτου αναφέρονται τα εξής:

“ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ

Η Διοίκηση του συνδικάτου σε καλεί  να συμμετέχεις στη συνέλευση του κλάδου για να συζητήσουμε:

  • Τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιβολή του 3ου μνημονίου που συνυπέγραψαν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  μαζί με τη Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΤΟ ΠΟΤΆΜΙ έπειτα από την απαίτηση της ευρωπαϊκής ένωσης, της τρόικα και των καπιταλιστών!
  • Να οργανώσουμε την αντεπίθεση του κλάδου για να σταματήσουμε τον αντεργατικό- αντιλαϊκό κατήφορο!
  • Για τη υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης με επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που μας αφερέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια!

Για να διεκδικήσουμε ότι μας άρπαξαν αυτά τα χρόνια:

  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, των μισθών και ημερομισθίων στα επίπεδα του 2010! Να καταργηθεί το αίσχος των 586 και 511 ευρώ μισθών πείνας στον κλάδο.
  • Ειδικά για τους εποχικούς εργάτες του κλάδου, να μειωθούν τα ένσημα για την επιδότηση της ανεργίας και για ιατρική περίθαλψη και να καθιερωθεί εποχικό επίδομα  1000 ευρώ  για όσους πραγματοποιούν πάνω  από 30 ημερομίσθια το χρόνο και δεν παίρνουν ταμείο ανεργίας!
  • Σταθερή δουλειά για όλους, προστασία των ανέργων: Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα για όσο διαρκεί η ανεργία!
  • δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους!
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!
  • Να μην αυξηθούν τα όρια και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης , ο χρόνος ανεργίας να είναι συντάξιμος!  Αξιοπρεπείς συντάξεις!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ

Οι εκλογές τις 20 Σεπτέμβρη δεν γίνονται για σένα! Για σένα και την οικογένειά σου έχουν παρθεί οι αποφάσεις  στο 1ο μνημόνιο που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ , στο 2ο  η ΝΔ και τώρα στο τρίτο μνημόνιο που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Τα μέτρα που υπέγραψαν   κατ’  εντολή της ευρωπαϊκής ένωσης,  στέλνουν εκατομμύρια εργαζόμενους, επαγγελματίες, αγρότες, νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια, την αβεβαιότητα για το μέλλον!

Οι εκλογές λοιπόν γίνονται για το ποιος θα υλοποιήσει αυτά τα μέτρα τα επόμενα τρία χρόνια όπου θα μας αλλάξουν τον …αδόξαστο.!  Ας προσέξουμε λοιπόν και ας σκεφτούμε τι θα πράξουμε στις 20 Σεπτέμβρη!

Δεν πρέπει να  έχουμε αυταπάτες ! τα πράγματα δεν  θα αλλάξουν από τα πάνω, η από μόνα τους!   Η ζωή έχει αποδείξει πολλές φορές ότι χωρίς τον ενωμένο, ταξικό αγώνα των εργατών μαζί με τα άλλα σύμμαχα κοινωνικά στρώματα, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο για σένα και την τάξη σου!

Αυτοί που μιλάνε   για ανάκαμψη και ανάπτυξη  και συνεχίζουν να  υπόσχονται ότι θα μας  λύσουν τα προβλήματα ,   ειναι σίγουρο ότι μας  σκάβουν ξανά  το λάκκο!

Έχουμε πείρα,  ξέρουμε τους υπεύθυνους!    Είναι η ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο,  οι κυβερνήσεις τους  και όσα κόμματα τους  ορκίζονται πίστη  και υποταγή στις αποφάσεις τους!

Να μη  δεχθούμε λοιπόν  να γίνουμε ξανά χειροκροτητές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής!  Ρήξη τώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους!

Εμείς οι εργάτες που παράγουμε τον πλούτο, πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας, με αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας και όχι με τα ψίχουλα που μας πετάνε οι βιομήχανοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις τους!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ – ΣΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ, ΠΑΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ

Έλα στην   εκλογοαπολογιστική   συνέλευση του συνδικάτου, που θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 15  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  2015  ώρα 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Αμέσως μετά την εκλογή της η εφορευτική επιτροπή θα δέχεται υποψηφιότητες και μέχρι τις 18/9/2015 ώρα 9 το βράδυ στην έδρα του συνδικάτου! Οι εκλογές θα γίνουν στους χώρους εργασίας και στο εργ. κέντρο! θα υπάρξει ανακοίνωση για το πρόγραμμα των εκλογών!

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ