ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΕΓΧΑΡΑΚΤΟ ΠΗΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟ – ΖΩΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΣΑΛΤΑ

Μία νέα σειρά έργων με την τεχνική της εγχάραξης σε πηλό και ψυχρή πορσελάνη παρουσιάζει φέτος ο γνωστός ζωγράφος και αγιογράφος Δημήτρης Τσάλτας, αποσπώντας θετικά σχόλια από όσους επισκέφθηκαν την έκθεσή του στο χώρο της γιορτής κρασιού του Αμπελώνα.

000_0240Πρόκειται για έργα ζωγραφικής που απεικονίζουν διάφορα τοπία, πρόσωπα ή αντικείμενα τα οποία ο καλλιτέχνης χαράσσει πάνω σε φυσικό πηλό και στη συνέχεια ζωγραφίζει με τα κατάλληλα χρώματα.

Παράλληλα ο γνωστός ζωγράφος και αγιογράφος συνεχίζει να δημιουργεί πίνακες αλλά και να κάνει αγιογραφίες κυρίως πάνω σε παλιά ξύλα, δημιουργώντας και πολλές000_0239 τεχνηέντως πεπαλαιωμένες εικόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο της έκθεσης ο κ. Τσάλτας παρουσίασε και μια ιδιαίτερα αξιόλογη σειρά έργων φαγιούμ.

Τα φαγιούμ αποτελούν τον πρόδρομο των αγιογραφιών και ουσιαστικά είναι η εγκαυστική ζωγραφική, δηλαδή η δημιουργία ζωγραφικών έργων με τη χρήση θερμασμένου κεριού στο οποίο έχει προστεθεί χρωστική ουσία. Το υλικό αυτό, στην υγρή ή στην πιο συμπυκνωμένη μορφή του (πάστα), απλώνεται στη επιφάνεια, συνήθως ξύλινη αλλά και σε καμβά ή άλλα υλικά.000_0241000_0233

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ