“Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ WALL STREET” ΣΤΟ “ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ”

Την αμερικάνικη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε “Ο Λύκος της Wall Street” προβάλλει από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος”.

Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία του χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορτ. Από το αμερικανικό όνειρο στην εταιρική απληστία, ο Μπέλφορτ πηγαίνει από τις μετοχές και τη δικαιοσύνη σε δημόσιες εγγραφές και μια ζωή διαφθοράς στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Η περίσσεια επιτυχία και ευημερία στα είκοσί του ως ιδρυτής της χρηματιστηριακής εταιρίας Στράτον Όκμοντ δικαιολογημένα του έδωσε τον τίτλο “Ο Λύκος της Wall Street”. Χρήματα, δύναμη, γυναίκες, ναρκωτικά.

Οι πειρασμοί ήταν αμέτρητοι και η απειλή των αρχών ήταν άνευ σημασίας. Για τον Μπέλφορτ και τη “συμμορία” του, η σεμνότητα γρήγορα θεωρήθηκε υπερτιμημένη και το περισσότερο δεν ήταν ποτέ αρκετό.

Οι μαφιόζοι των «Καλών Παιδιών» και του «Καζίνο» ντύνονται golden boys σε μια ξέφρενων ρυθμών μαύρη σάτιρα του καπιταλιστικού ονείρου που μετατρέπεται σε αμερικανικό εφιάλτη.

Ο βασικός ήρωας (ένας απολαυστικά φρενήρης Ντι Κάπριο), μπορεί να μη διαθέτει αυτή τη φορά το τραγικό βάθος κάποιων μοναχικών γκάνγκστερ του παρελθόντος, η σκηνοθετική ενέργεια του Σκορσέζε όμως παραμένει αστείρευτη και το δηλητηριώδες του χιούμορ βαθιά διαβρωτικό, φορτίζοντας με ένταση τις εικόνες από τις οποίες είναι φτιαγμένο το κλασικό αμερικανικό σινεμά του 21ου αιώνα.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 25 Δεκεμβρίου 2013 και απέσπασε κυρίως θετικά σχόλια από τους κριτικούς. Βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου – Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία του Ντι Κάπριο και έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία.

Δραματική/ 2013 / Έγχρωμη / Διάρκεια: 179΄

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε

Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζόνα Χιλ, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζον Φαβρό

Ώρα έναρξης:21.30

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ