Η DISNEY ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Disney παρουσιάζει μια νέα τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που δημιουργεί 3-D χαρακτήρες καθώς τα παιδιά ζωγραφίζουν σε χαρτί.

Μήπως τα παιδιά σας που αγαπούν το iPad θεωρούν ότι τα τετράδια ζωγραφικής είναι βαρετά;

Ερευνητές από την Disney, ETH της Ζυρίχης, και το Ελβετικό πανεπιστήμιο EPFL έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που φέρνει στη ζωή τους χαρακτήρες από βιβλίο ζωγραφικής, με τη δυνατότητα να ζωντανεύει τις σελίδες ενός βιβλίου σε μια φορητή συσκευή, σε πραγματικό χρόνο, καθώς τα παιδιά ζωγραφίζουν.

“Τα βιβλία ιχνογραφίας συλλαμβάνουν τη φαντασία των παιδιών και τους παρέχουν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση,” γράφουν οι ερευνητές. “Ωστόσο, δεδομένης της διάδοσης και της δημοτικότητας των ψηφιακών συσκευών, δραστηριότητες όπως ο χρωματισμός των χαρακτήρων σε ένα βιβλίο μπορεί να μοιάζει αδιάφορη δραστηριότητα, και τα παιδιά να μη θέλουν να ασχολούνται με αυτή. Η επαυξημένη πραγματικότητα έχει τη μοναδική δυνατότητα να επηρεάσει την κατάσταση αυτή και να δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ των δραστηριοτήτων του πραγματικού κόσμου και των ψηφιακών βελτιώσεων. ”

Οι ερευνητές λένε σε δελτίο τύπου ότι η εφαρμογή “κρατά την έμφαση στην παραδοσιακή δραστηριότητα του χρωματισμού, ενώ προσφέρει μια μαγευτική ψηφιακή επικάλυψη που ενισχύει την εμπλοκή».

Για περισσότερες εξηγήσεις και μια ματιά για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ