ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΣΑΠ

Κυριολεκτικά στον «αέρα» βρίσκεται ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΛ ως γνωστόν να υποδέχεται στις 17/12 την ΑΕΚ για την πρωτιά στον όμιλο, εξαιτίας της απεργίας των ποδοσφαιριστών του ΠΣΑΠ που ζητούν την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής που έχει συμφωνηθεί με τη διοργανώτρια αρχή και τις Λίγκες.

«Κάναμε ότι μπορούσαμε ώστε να διατηρήσουμε γόνιμο κλίμα στις επαφές μας με την ΕΠΟ, τη SL και τη FL αλλά μάταια», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση όπου περιγράφονται μισθοί των 491 ευρώ και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, της Νίκης Βόλου και του Πανηλειακού «που βρέθηκαν στο δρόμο».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί το γεγονός πως ο Φωκικός μετά και το τελευταίο άτυχο αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με τους παίκτες που δεν έλκουν την καταγωγή τους από την Φωκίδα να ειδοποιούνται «να τα μαζεύουν από την Άμφισσα»!

Καλό το «λούστρο» και τα πρωτοσέλιδα για τους πρωτοκλασάτους των παχυλών μισθών και συμβολαίων αλλά όπως πολύ εύγλωττα επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου «οι ποδοσφαιριστές έδωσαν και δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι πάντα τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειές τους».

Σημειώνεται πως το κύπελλο φαίνεται να είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεων αφού ο ΠΣΑΠ αφήνει ανοιχτό το θέμα και για τους αγώνες των πρωταθλημάτων, αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο κατά τα άλλα «συμφωνημένο» ζήτημα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ