ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ

Να αποχωρήσουν άμεσα από την εγκαταλελειμμένη οικοδομή ιδιοκτησίας του Γηροκομείου καλεί καταληψίες η διοίκηση του ιδρύματος, επικαλούμενη αξιοποίηση ενός ακινήτου που είναι παρατημένο εδώ και χρόνια και προφανώς θα έμενε στην ίδια κατάσταση αν δεν έμπαιναν σε αυτό μέλη της κατάληψης “Ντουγρού”.

Στην ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρονται τα παρακάτω:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας αναφορικά με την κατάληψη οικοδομής ιδιοκτησίας του Ιδρύματος επί της οδού Τζαβέλα 52, αποφασίζει να ενημερώσει διά του Τύπου για τα εξής:

Η παραπάνω αναφερόμενη οικοδομή δεν είναι δημόσιο κτίσμα. Πρόκειται για ιδιωτικό κτίριο, κληροδότημα προς το Γηροκομείο, το οποίο είναι δεσμευμένο να το αξιοποιήσει προκειμένου να αποκομίσει έσοδα για τη λειτουργία του. Το υψηλό κόστος ανακατασκευής και η περί των ακινήτων περιρρέουσα κατάσταση δεν επέτρεψαν την αξιοποίησή του μέχρι τώρα.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Ιδρύματος προέρχονται από την εκμετάλλευση της περιουσίας του συνεπώς οποιαδήποτε παρακώλυση ως προς αυτό δυσκολεύει σημαντικά τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στους ηλικιωμένους του, ζητά από τους καταληψίες να αποχωρήσουν με τη θέλησή τους από το παραπάνω αναφερόμενο κτίριο» καταλήγει η ανακοίνωση του Γηροκομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ