Η ΜΑΡΑ ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΕΝΕΝΤΙ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Δεν με κάλεσε κανένας, δεν με περίμενε “limo” στο αεροδρόμιο και έκανα 30 ώρες ταξίδι για να τα πω έστω και σε έναν που θέλει να ακούσει και να φύγω!».

Χειμαρρώδης και μάλλον απογοητευμένη από την απουσία νέων ανθρώπων από τη χθεσινή εκδήλωση για το Ιστορικό Κέντρο της Λάρισας η διεθνούς φήμης γλύπτρια και πρέσβειρα καλής θέλησης της χώρας μας Μάρα Καρέτσος θυμήθηκε με νοσταλγία όμορφες εικόνες από τις βόλτες της δίπλα στο ποτάμι στο πάρκο του Αλκαζάρ και το ρολόι του Φρουρίου, εκφράζοντας τη στεναχώρια της που «νέοι άνθρωποι, σίγουρα με ταξίδια ή εικόνες από το εξωτερικό δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για την πόλη».

«Μότο» μου τα λόγια του JFK “Μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα αλλά τι έκανες εσύ για την πατρίδα” , περιέγραψε την απόφασή της να επισκεφθεί τη γενέτειρα η Μ. Καρέτσος που αν μη τι άλλο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και στην προσπάθεια της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αλλά και στο τεράστιο θέμα του Αρχαίου Θεάτρου, γερό «χαρτί» η Mara from Larissa όπως είναι γνωστή παγκοσμίως!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ