ΕΜΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αρνούμενος πεισματικά να προχωρήσει σε… ονόματα και διευθύνσεις αφού «στη μικρή μας πόλη όλοι γνωριζόμαστε», αλλά «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου τον οποίο κάλεσε «να δώσει την αξιολόγησή του στη δημοσιότητα» 

ο πρώην πλέον διοικητής των Νοσοκομείων Κώστας Καραμπάτσας παραχώρησε με αφορμή την παύση του σχετική συνέντευξη τύπου.

Σε δηλώσεις για το έργο των 6 περίπου ετών ως διοικητής στα νοσοκομεία της Λάρισας αλλά και του Βόλου ο κ. Καραμπάτσας περιέγραψε «ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι σε μια δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία με τα προβλήματα να μετουσιώνονται σε προκλήσεις και έργο με τη βοήθεια πολύτιμων συνεργατών αλλά και τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ που αναγνώρισαν την προσφορά του», καθώς και του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, με τον οποίο «έδωσαν μάχη με το χρόνο τρέχοντας το ΕΣΠΑ».

Αναφερόμενος στην παύση του ο κ. Καραμπάτσας υπογράμμισε πως «ποτέ δεν έβαλα στο έργο μου κομματικές γραμμές, ενώ παραμένει έξω από την κουλτούρα μου να γαντζώνομαι σε καρέκλες», περιγράφοντας τη συνέντευξη αξιολόγησής του ως «μια έκθεση ιδεών και μια κουβέντα που δεν σε έκανε να νοιώσεις πως αξιολογείσαι», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα ήταν άδικο να εμφανισθεί ως θύμα μιας δίωξης με αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά.

«Εκτιμώ ότι η παύση μου οφείλεται σε υπόγειο και μεθοδευμένο κλίμα και συγκεκριμένες πράξεις με έντονα τα στοιχεία του φθόνου, μιας ομάδας ιδεοληπτικών και εμμονικών ανθρώπων με πρόσκαιρη εξουσία και με ισχυρές όπως προκύπτει αναφορές σε κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης των ιδίων, δυστυχώς, αντιλήψεων και αγκυλώσεων», κατέληξε με νόημα ο τέως διοικητής για να προσθέσει πως θα παρέχει την όποια βοήθεια του ζητηθεί στον αντικαταστάτη του με αίσθημα ευθύνης, αφού για τον ίδιο «την καλύτερη αξιολόγηση αποτελούν η στήριξη του κόσμου και των συνεργατών του».

«Εύχομαι να με διαδεχθεί κάποιος καλύτερός μου», έκλεισε τις δηλώσεις του ο κ. Καραμπάτσας αναφερόμενος και στον τεράστιο ρόλο του διοικητή στο «ξεμπλοκάρισμα» τυχόν γραφειοκρατικών αγκυλώσεων για έργα που «τρέχουν», ενώ ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την απομάκρυνσή του είναι το γεγονός πως τη συνέντευξη κάλυψε δημοσιογραφικά και συνάδελφος από το γειτονικό Βόλο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ