ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΗΛΙΟΣ «ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο υποδέχτηκε η Λάρισα το 2016, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 6ο βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός παρουσιάζεται ήδη βελτιωμένος με ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειώνονται και σήμερα στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, με την κυκλοφορία να διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με αυξημένη προσοχή αλλά και χρήση αλυσίδων λόγω του παγετού.

Εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες χρειάστηκε να επέμβουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και κυρίως στην Ελασσόνα και την Αγιά, ενώ προβλήματα είχαμε στο δρόμο Σκλήθρου-Ελάφου καθώς και στην ηλεκτροδότηση της Ανατολής Αγιάς τα οποία και αντιμετωπίσθηκαν.

Εξάλλου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης και παγετού σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, με το χιόνι στα Χάνια Πηλίου να ξεπερνά το 1 μέτρο, αλλά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας όπου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη.

Τέλος χωρίς προβλήματα αλλά πάντα με χαμηλές ταχύτητες και αυξημένη προσοχή λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος διεξάγεται η κυκλοφορία και στο εθνικό οδικό δίκτυο, με την Τροχαία να προχωρά σε απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ