«ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΟΜΠΕΛ» ΚΑΙ «ΆΣΚΗΣΗ» ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Το εργαστήρι της ομάδας Χορού και Θεάτρου «OFF ART» και η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας με τη συνεργασία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη και του Διαθεματικού Φροντιστηρίου Μ.Ε. «Νους», παρουσιάζουν την παράσταση «Άσκηση», στο θέατρο ΟΥΗΛ την Παρασκευή 29  Ιανουαρίου 2016 και ώρα  21:15.
Η παράσταση είναι βασισμένη σε αποσπάσματα από το βιβλίο “Ασκητική” του Ν. Καζαντζάκη.
Η  δύναμη της γραφής του Ν. Καζαντζάκη γίνεται αφορμή για μια ατμοσφαιρική παράσταση, σύγχρονου χορού  και λόγου. Η σκηνοθεσία- χορογραφία, προσεγγίζει το κείμενο της “Ασκητικής” μέσα από σύγχρονες θεατρικές φόρμες,  προτείνοντας μια δυνατή αισθητική και συναισθηματική εμπλοκή του κοινού. Ακούγεται ηλεκτρονική μουσική, δημοτικό τραγούδι και ζωντανό σαξόφωνο, σε εναλλαγή με την απόλυτη ησυχία και τον καθαρό λόγο του συγγραφέα.

Σκηνοθεσία- χορογραφία- μουσική επιμέλεια: Ρούλα Καραφέρη, σε συνεργασία με την ομάδα. Σαξόφωνο- σύνθεση : Νίκος Χαλκιάς
Παίρνουν μέρος: Τώνια Ζαφειρίδου, Έλενα Μιχαηλίδη, Αναστασία Ριζάκη, Άννα Τσιανάκα, Δήμητρα Φυτιλή, Κατερίνα Χονδρού.
τηλέφωνο κρατήσεων: 6983390425

Της παράστασης θα προηγηθεί, η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα «Το χαμένο Νόμπελ» – Μια αληθινή ιστορία, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας με τη συνεργασία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, τις εκδόσεις  Καστανιώτη, και το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ, στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό, πολιτικό και πνευματικό πανόραμα του 20ου αιώνα, με αφορμή την υποψηφιότητα Καζαντζάκη για Νόμπελ,

Συντονίζει ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ Νίκος Μαθιουδάκης. Θα μιλήσουν η φιλόλογος Βασιλική Μάνδαλου και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η θεατρολόγος – ηθοποιός Θεοδώρα Μουκούλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ