ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με τους βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ απόντες και το βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη να επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση πως αν δε βρεθούν παράλληλα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων και των αγροτών θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο η ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα το ασφαλιστικό.

epim 1«Η απουσία της κ. Βαγενά και του κ. Παπαδόπουλου προφανώς οφείλεται στην παρουσία τους στην Αθήνα για την εκδήλωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Αδάμ που περιγράφοντας το νέο ασφαλιστικό τόνισε πως «οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας και μείωση των εσόδων» ζητώντας παράλληλα την απόσυρσή του και την εκκίνηση διαλόγου από μηδενική βάση.

Οξύτατη κριτική στο νέο ασφαλιστικό άσκησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, με το Γιώργο Λαμπρούλη να αναφέρεται σε «νομοσχέδιο- λαιμητόμο που βάζει ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό», ενώ παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας επεσήμανε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να συμφωνήσει «σε ένα Ασφαλιστικό που είναι στη βάση του φορολογικό και απομυζά κέρδη από επιχειρήσεις και επαγγελματίες καθιστώντας τους μη βιώσιμους».

«Πρόκειται για μια άδικη λύση που φορτώνει το κόστος στους νέους επαγγελματίες, ενώ θα πρέπει να στραφούμε σε δικαιότερες λύσεις οι οποίες και θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός βιώσιμου ασφαλιστικού», υποστήριξε ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας, ενώ μέχρι αργά δεν είχε εμφανισθεί στην σύσκεψη ο βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» Γιώργος Κατσιαντώνης, με το Γιώργο Ζυρογιάννη να εκπροσωπεί τον έτερο Νεοδημοκράτη Μ. Χαρακόπουλο που επίσης δεν μετείχε λόγω υποχρεώσεων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ