ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας συμμετέχει στo  συλλαλητήριο  που αποφάσισε  η Ε.Γ. του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας και  διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη  Θεσσαλονίκη το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα  11:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Θα συμμετέχουν και τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μακεδονίας, Θράκης, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους  να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση. Για το σκοπό αυτό λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου  2016 ώρα 8:30 το πρωί από το Ωδείο Λάρισας

Σας ζητάμε να πάρετε μαζικά μέρος και να αγωνιστούμε όλοι μαζί, ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης και υποβάθμισης της ζωής μας», αναφέρει η διοίκηση του σωματείου στο κάλεσμά της.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εν τω μεταξύ σε άλλη ανακοίνωση του σωματείου για το ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

“Η τυχόν ψήφιση του προσχεδίου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θαεπιφέρει συνέπειες, που οι κυριότερες απ’ αυτές είναι:

  1. Οι μειώσεις των κυρίων συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων αλλά και των συναδέλφων, που συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του νομοσχεδίου
  2. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων
  3. Η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό, που θα πολλαπλασιάσει τα σημερινά προβλήματα των Ταμείων και θα δημιουργήσει διοικητικό χάος και τέλος
  4. Βάζει τα θεμέλια για τη μετατροπή του αλληλέγγυου αναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτικό και μακροπρόθεσμα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό.

Συμμετέχουμε στις πολυμορφικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Συγκεκριμένα:

  • Απέχουμε από το σύνολο των επιτροπών του Δημοσίου (προμηθειών, προγραμματισμού, αρχιτεκτονικού ελέγχου, έργων και μελετών κ.τ.λ.) από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 έως την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016
  • Kλιμάκιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με επικεφαλής το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Βασίλη Παληγιάννη  θα επισκεφθεί εργασιακούς χώρους στη Λάρισα και θα ενημερώσει τους συναδέλφους ενόψει της 24ωρης Γενικής Απεργίας:

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου  2016 στο Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν.Λ. στις 13:00. Σας ζητάμε να πάρετε μαζικά μέρος στην ενημέρωση, που θα γίνει”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ