“ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ…”

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό των 3 Ιεραρχών, διοργάνωσε μια εκδήλωση με τίτλο : «Οι εκπαιδευτικοί θυμούνται …», σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», την Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Ο Βασίλης Στεργιούλης, η Μίτσα Βορβή και ο Κώστας Ζησόπουλος, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, με παράλληλη προβολή παλιών, ασπρόμαυρων φωτογραφιών και μας θύμισαν  άλλες εποχές. Την ευθύνη της παρουσίασης είχε η Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου.

Έγινε αφήγηση των αποσπασμάτων : «1η μέρα στο  Δημοτικό σχολείο»,  από το έργο «Αναφορά στον Γκρέκο», του Νίκου Καζαντζάκη, από την Ευαγγελία Γούπου – Ζέρβα. «Η πάνινη σάκα», από το έργο «Η μικρή πολιτεία μιας ζωής», της Ναννίνας Σακκά – Νικολακοπούλου, από την Αναστασία Τσιλιάκου. «Ο επιθεωρητής», από το έργο «3ον Χριστιανικό Παρθεναγωγείο», της Έλλης Αλεξίου, από την Τασούλα Κιούση.

«Το περιοδικό … Φατρία», του Γρηγόρη Ξενόπουλου, από τη Γεωργία Αγριόδημου. Συμμετείχε η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης (υπεύθυνη : Δήμητρα Τσερώνη), με το «Απολυτίκιο 3 Ιεραρχών» και τα τραγούδια : «Χίλια καλώς ορίσατε», «Κουβέντα μ’ ένα λουλούδι» και «Έχε γεια Παναγιά». (Τα μέλη της χορωδίας : Αντωνία Αρσένη, Θωμαή Γούπου, Ευδοκία Θάνου, Κάτια Μαρσιτοπούλου, Κυριακή Γκέκα, Αγλαΐα Μπάρμπα, Βασιλική Μπάρμπα, Μάγδα Νικολούλη, Γιάννα Ντούφα, Άρτεμις Σιαφογιάννη, Ελένη Τσικρίκη, Θανάσης Ζιαρδαλής.)

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ