ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στο πλευρό των προσφύγων που ζουν το δικό τους δράμα και επιπλέον παραμένουν για δεύτερο 24ωρο εγκλωβισμένοι στα Τέμπη βρίσκονται από χθες πολίτες, συλλογικότητες,  φορείς και αυτοδιοικητικοί του νομού, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και προσφέροντας μια ελάχιστη βοήθεια.

προσφυγες2 προσφυγες προσφυγες1 προσφυγες4 προσφυγες5 προσφυγες6700 περίπου πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά και γυναίκες έχουν αφεθεί στο έλεος από τις αρχές που φαίνεται ότι δεν έχουν σχέδιο να απαντήσουν στην απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα αυτοί οι ταλαίπωροι να είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται στο χώμα με ελάχιστα μέσα προστασίας από τη βροχή, το κρύο και την υγρασία.

Ευτυχώς που από χθες βρέθηκαν δίπλα τους μέλη της αντιρατσιστικής Λάρισας και ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Πουτσιάκας παρέχοντάς τους και ιατρική βοήθεια, αλλά και οι δημοτικές αρχές Λάρισας αι Τεμπών που προσέφεραν τρόφιμα.

Σήμερα πέραν των δύο δήμων στήριξη στους πρόσφυγες προσέφεραν εθελοντές, μεταξύ των οποίων και περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παιδής, ενώ τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ανακοίνωσαν ότι συγκεντρώνουν, ο δήμος Λαρισαίων, το Εργατικό Κέντρο, η αντιρατσιστική αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας η διοίκηση του οποίου στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ως γνωστό στην περιοχή των Τεμπών βρίσκονται πάνω από 700 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες, που έχουν ανάγκη μιας κατ’ ελάχιστον φροντίδας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας καλεί τους Λαρισαίους πολίτες, τους φορείς και τις επιχειρήσεις της πόλης , να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σ’ αυτούς τους συνανθρώπους μας που την έχουν απόλυτη  ανάγκη.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Σύλλογος μας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προωθούνται άμεσα. Η συλλογή των προσφορών θα γίνεται στα γραφεία μας, Φιλελλήνων 13 τηλέφωνο 2410532330, καθημερινά από 09:00- 15:00

Ειδη πρώτης ανάγκης

Εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, γάλα εβαπορέ, ψωμί, κρουασάν, είδη αρτοποιίας, φρούτα, (κυρίως μπανάνες), τυριά, κομπόστες!

Παιδικά ρούχα, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, κάλτσες, κουβέρτες!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί να δοθεί ψωμί με πρωτοβουλία του προέδρου των αρτοποιών κ. Μούσιου και γάλα με πρωτοβουλία του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, ενώ οι δράσεις αλληλεγγύης αναμένεται να συνεχιστούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ