ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που ήταν σε νόμιμη απαρτία με βάση το καταστατικό του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας   αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου.

Το πρόγραμμα δράσης έχει ως εξής:

Όλες οι εξελίξεις, επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση από, την κυβέρνηση το κεφάλαιο και την τρόικα (E.E, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ) θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Έρχονται και νέα μέτρα με πρώτο αυτό της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και, νέο μισθολόγιο, αξιολόγηση με νέες μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, νέα χαράτσια από την ανταποδοτικότητα και τη φορολογία των δημοτικών αρχών  κ.α.) υπάρχει ανάγκη απάντησης ενωμένης συντονισμένης από τους εργαζομένους  και τα λαϊκά στρώματα. Δεν πρέπει να περάσει η προπαγάνδα κυβέρνησης και εργοδοτών ότι δήθεν τα μέτρα είναι αναγκαία και πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο δρόμος που μας προτείνουν   κυβέρνηση και όλοι όσοι ψήφισαν το 3ο μνημόνιο είναι ο δρόμος υπηρέτησης ενός κράτους και μιας τοπικής αυτοδιοίκησης στην υπηρεσία των επιχειρηματιών των τραπεζιτών των μονοπωλιακών ομίλων  σε βάρος των εργαζομένων και των συμφερόντων τους.    Πρέπει να νιώσουν τη δύναμη μας, τη δύναμη του εργατικού-λαϊκού κινήματος., .

Οι  εξελίξεις  στον κλάδο των ΟΤΑ. και στους   δήμους του νομού μας , μέσα από τις αξιολογήσεις δομών και προσώπων και τους νέους οργανισμούς, που θα είναι προσαρμοσμένοι στα ασφυκτικά οικονομικά δεδομένα τους (μειωμένοι ΚΑΠ, ελλείμματα κ.α.).Τα ζητήματα ιδιωτικοποίησης τομέων όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και της καθαριότητας  με ΣΔΙΤ κ.α., οι ιδιωτικοποιήσεις μέσα από εργολαβίες και ΚΟΙΝΣΕΠ, η ενίσχυση της ανταποδοτικότητας σε αθλητισμό και πολιτισμό παιδικών σταθμών είναι σε πρώτη προτεραιότητα και θα έχουν βαριές συνέπιες στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΙΤΗΜΑΤΑ  ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ  ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΝΑ  ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ  ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  48ΩΡΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ  Η ΑΔΕΔΥ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  .

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να καλύπτουν τις διαρκείς αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές των δήμων . Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όχι στο νέο μισθολόγιο φτωχολογιά, όχι στη σύνδεση με την αξιολόγηση. Η μισθοδοσία των εργαζομένων να είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλους.

Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκποίηση του δημόσιου πλούτου, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται από τους ΟΤΑ Καμιά ιδιωτικοποίηση (άμεση και έμμεση), καμιά εκχώρηση αρμοδιότητας .Να επιστρέψουν στους δήμους υπηρεσίες και τμήματα που δόθηκαν στους ιδιώτες.

Έξω οι ΜΚΟ και οι Κοιν. Σ.Επ. από τους ΟΤΑ Καμιά ΔΕΥΑ σε Ιδιώτη. Φτηνό και ασφαλές νερό για το λαό.

Καμία ιδιωτικοποίηση κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους ΟΤΑ .Ιδιαίτερα για την διαχείριση των απορριμμάτων διεκδικούμε αγωνιστικά τη διαμόρφωση ενός κεντρικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Κρατικό Φορέα με βάθρο το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των αποβλήτων, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και με προτεραιότητες:

Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.

Παιδικοί Σταθμοί δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς για όλα τα παιδιά με μόνιμο προσωπικό μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία.  Άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων επίδομα σε όλους ώσπου να βρουν δουλεία .

Όχι στη φοροληστεία  να καταργηθούν όλα τα χαράτσια. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κάτω τα χέρια από το ΕΦΑΠΑΞ Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com