ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Στον Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε η 11η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Προσκοπικού Δικτύου,πριν από μερικές ημέρες και την παρακολούθησαν 26 ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων από Αθήνα, Κέρκυρα, Κρήτη, Σκόπελο, Ιωάννινα, Χίο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σύνθημα της σχολής τρεις βασικοί άξονες του προγράμματος του κλάδου:

χαρά – εξέλιξη – παρέμβαση.

Η σχολή φιλοξενήθηκε στο χώρο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα.

Το πρόγραμμα της σχολής, που έφτιαξε 14μελής εκπαιδευτική ομάδα, περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι. Πραγματοποιήθηκαν αρχικά οι απαραίτητες εισηγήσεις που αφορούσαν- μεταξύ άλλων-στο, τι είναι και πώς λειτουργεί ένα Προσκοπικό Δίκτυο, ποια είναι η δομή του και πώς προγραμματίζει τις δράσεις του. Ακολούθησε πρακτική εφαρμογή ιδεών για δραστηριότητες σχετικές με τα ενδιαφέροντα των μελών των Προσκοπικών Δικτύων.

PROSKOP1Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας αναπτύχθηκαν συνεργασίες με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας, το Φιλοζωικό Σωματείο Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρισας και τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας.
Με πολλές ιδέες για δράσεις, οι εκπαιδευόμενοι, της 11ης Σχολής Βασικής Εκπαίδευσης Προσκοπικού Δικτύου, αποχαιρέτησαν τη Λάρισα και το φιλόξενο Αμπελώνα έχοντας στο μυαλό τους τον εμπλουτισμό του προσκοπικού τους προγράμματος.

Το Προσκοπικό Δίκτυο είναι το τμήμα των Προσκόπων που αναφέρετε σε νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών. Οι νέοι μέσω των δράσεων που πραγματοποιούν βοηθούν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, με παρεμβάσεις και δρώμενα που αποσκοπούν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, στην επαγγελματική αποκατάσταση και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα προετοιμάζεται για την ίδρυση αυτού του νέου τμήματος και καλεί όλους τους νέους που έχουν όρεξη για προσφορά στον τόπο τους να ενώσουν την θέληση τους για έναν καλύτερο κόσμο!

Η παρέα μεγαλώνει…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com