Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΦΕΥΓΕΙ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Στο τέλος του δρόμου της παρουσίας του στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο και όσων έγιναν στη Βουλή με τον Πάνο Καμμένο.

Ένας από τους πλέον πνευματώδεις και καλλιεργημένους Έλληνες πολιτικούς, που ωστόσο δεν κατάφερε σε κρίσιμες στιγμές να διαχειριστεί τις αυτοκαταστροφικές πτυχές του χαρακτήρα του, βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, αναζητώντας νέο κόμμα. Ή μάλλον, τον πολιτικό φορέα που θα μπορούσε να τον εκφράσει, και να ανανεώσει την παρουσία του στον δημόσιο βίο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν αποτελεί πολιτικό μέγεθος που το προσπερνάει κανείς. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, και ειδικά μετά την ταύτισή του με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά το 2012, “κόλλησε”… τοξικότητα, που τον οδήγησε σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής στην ελληνική κοινωνία, και άνοιξε την πόρτα για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά να τον διαδέχεται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, έχει τη σημασία του το γεγονός ότι “επιστρέφει” ο Γιώργος Παπανδρέου. Αν όχι με φυσική παρουσία, μετά βεβαιότητας με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Μια εξέλιξη που κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ysterografa.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ