ΤΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση- αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Δομενικιώτη λογοτέχνη ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ.

Η εκδήλωση έγινε  στις 2 Μαϊου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου, στο Δομένικο, με διοργανωτές το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας και την Τοπική Κοινότητα Δομενίκου.

Στην αρχή της εκδήλωσης προλόγισε ο κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε την καταγωγική σχέση του λογοτέχνη Γιώργου Χειμωνά με το Δομένικο και συνέχισε ο γνωστός φιλόλογος κ. Βασίλης Σιουζουλής, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις εμπειρίες που είχε από την γνωριμία του και τις προσωπικές επαφές του με τον ίδιο τον λογοτέχνη.            Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Σαράτσης, ο οποίος αναφέρθηκε, λεπτομερώς, στην προσωπικότητα και την εργογραφία του Γιώργου Χειμωνά και παρουσίασε, με γλαφυρότατο και παραστατικότατο τρόπο ένα πλήθος πληροφοριακών στοιχείων για τη ζωή του Δομενικιώτη λογοτέχνη.                                                                                 Την ομιλία του κ. Σαράτση επένδυσε μουσικά, με τους ήχους της κιθάρας του, ο διακεκριμένος καλλιτέχνης κ. Σπύρος Καβαλλιεράτος, ο οποίος ερμήνευσε αποσπάσματα από έργα του Νίκου Μαμαγκάκη. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το κλείσιμο της εκδήλωσης με ένα τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου, το οποίο ερμήνευσαν έξοχα ο ομιλητής και ο κ. Καβαλλιεράτος.

Την συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας   Δρ Κώστας Σαχινίδης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της εκδήλωσης αυτής, η οποία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των καταστατικών σκοπών του Δικτύου για την προβολή των ανθρώπων του Πνεύματος και των Τεχνών που κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν: o πρώην Δήμαρχος Ποταμιάς κ. Γιάννης Τσούτσος, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Στάθης Ψωμιάδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δομενίκου, πολλοί Δομενικιώτες εκπαιδευτικοί και δεκάδες κατοίκων του Δομενίκου, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι υπερήλικες συγγενείς του Γιώργου Χειμωνά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ