ΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ

Με μεγάλη τη συμμετοχή πιστών, τελέσθηκε o πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου πατρός Αχιλλείου, ο οποίος κήρυξε και τον θείον λόγον. Μετά το τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού

θωμας3 θωμας2 θωμας1στην κεντρική πλατεία του χωριού ακολούθησε, παραδοσιακή μουσική και χορευτικά από το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία πολλών χριστιανών και προεξάρχοντος του προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη πατρός Βησσαρίωνα, ο οποίος κήρυξε και τον Θείον λόγον, συλλειτουργούντος και του ιερέως του χωριού πατρός Ιωάννη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Θωμά, αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον κ. Κω/νο Μητσογιάννη, για την επί σειρά ετών ανιδιοτελή προσφορά του ως ιεροψάλτης της ενορίας.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αρχιμανδρίτης  πατήρ Βησσαρίων, ο οποίος εξήρε την προσφορά του κ. Μητσογιάννη και κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Στο Μακρυχώρι  έδρα του Δ.Τεμπών για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Θωμά βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός , συνοδευόμενος από τον  οικοδεσπότη  Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο  .

Στους εορτασμούς ανήμερα της εορτής παραβρέθηκαν  ακόμη  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος , ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου , κ. Δημήτρης Τσέτσιλας , οι αντιδήμαρχοι  Αστέριος Σαΐτης , Αχχιλέας Διψάνας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  κ. Γεώργιος Μανώλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Κυρίτσης, Γεώργιος Ντόντος , Αθανάσιος Καραναστάσης, Ιωάννης Βλάγκας, Βασίλης Ζάχος ,Γεώργιος Εξαρχος , Γεώργιος Νικολάου, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Αννα Καραπάνου τα μέλη Αποστολίνα Σαΐτη , ο Πρόεδρος του Κοινωνικου Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας , Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων  , πρόεδροι συλλόγων και φορέων .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ