ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Πλημμύρισε μαθητές την Πέμπτη η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, καθώς πάνω από 600 μαθητές σχολείων του νομού συμμετείχαν ενεργά στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να αναδείξουν μνημεία, έθιμα και πανηγύρια του τόπου τους η  Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης (δια των Υπευθ. Σχολ. Δρ.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες μαθητές να ερευνήσουν και να συνθέσουν εργασίες με θέμα τον τόπο τους.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Θεσσαλίας, και εντάσσεται στα πλαίσια του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τις ανακοινώσεις του Συνεδρίου πλαισίωσαν, με βιωματικές δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οι Υπεύθυνοι/ες και οι Συνεργάτες της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ