ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΚΑΛΟΥΛΗ (VAKAS) ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου η έκθεση ζωγραφικής του Λαρισαίου ζωγράφου Μιχαήλ Βακαλούλη (Vakas) με τίτλο “impress Ι”, στην αίθουσα τέχνης ΙΑΝΟS στην Θεσσαλονίκη. Πλήθος φιλότεχνων τίμησαν τον καλλιτέχνη με την παρουσία τους στα εγκαίνια μεταξύ αυτών και πολλοί επώνυμοι της Θεσσαλονίκης.

vakas2Ο Λαρισαίος Ζωγράφος παρουσίασε στο κοινό της πόλης ελαιογραφίες διαφόρων διαστάσεων, έργα που φιλοτεχνήθηκαν την τελευταία διετία. Τοπία, συνθέσεις και κυρίως μορφές παρουσιάζονται  μέσα από την θεματική ενότητα  ΄΄impress΄΄.

Στα εγκαίνια η ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος κα Μάρω Καχριμανίδη προσκεκλημένη από Αθήνα αναφέρθηκε στο σύνολο του έργο του καλλιτέχνη αλλά και καθένα από αυτά ξεχωριστά, την προσωπική της ματιά, τονίζοντας εν αρχεί ην η γυναίκα στα έργα του. Την κυριαρχία του θηλυκού στοιχείου και της γυναικείας φιγούρας σε όλο το εύρος του έργου η οποία δεν περνά απαρατήρητη από τον θεατή.

Διαπιστώνοντας παράλληλα ότι οι έντονες γραμμές διασταυρώνονται κατά κύριο λόγο και προσδίδουν στο συνολικό έργο του Βακαλούλη μια κίνηση και μια ζωηράδα, στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ιμπρεσιονιστικό, καθώς επιδιώκει με αυτό να αδράξει τη στιγμή σύλληψης της μορφής.

Κλείνοντας εστίασε στο χαρακτηριστικό της παραμόρφωσης, όπως αυτό  συμβαίνει στον εξπρεσιονισμό και ότι ο δημιουργός ΄΄ αδιαφορεί ΄΄ για την πιστή αναπαράσταση της πραγματικότητας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 23 Μαΐου 2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ