ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, προτάσεις αλλά και καρφιά περιελάμβανε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Τυρνάβου, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και αργά το βράδυ.

Με την έναρξη της συνεδρίασης και κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων πριν τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ασκήθηκε έντονη κριτική κυρίως από την Λαϊκή Συσπείρωση για το θέμα της μη πρόσκλησης του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και άλλων αγροτικών συλλόγων του δήμου στη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τον παγετό, το οποίο ανέδειξε το paidis.com, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτη, να υποστηρίζει ότι δεν ήταν απαραίτητη η ανακοίνωση κατά του προέδρου του Α.Σ. Στ. Τσικριτσή αφού όπως σημείωσε θα αρκούσε μία απλή συγνώμη για το λάθος της μη πρόσκλησης. Πάντως ο δ.σ. Ν. Μπαντόγιας για το ίδιο θέμα έθεσε προ των ευθυνών τους για την ίδια επίθεση το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας αφού όπως τόνισε την ανακοίνωση κατά του κ. Τσικριτσή την υπέγραψε η παράταξη και όχι ο δήμαρχος.

Αλλο θέμα αντιπαράθεσης ήταν το θέμα των παιδιών που έπαιζαν στο πολυδύναμο που είχε αναδείξει το paidis.com με τον κ. Χατζηκράχτη να χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κλήση της αστυνομίας για να φύγουν τα παιδιά από το πολυδύναμο και το δήμαρχο να χαρακτηρίζει λαϊκισμό τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη συνεδρίαση αναδείχθηκε από τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη, το πρόβλημα της αδυναμίας μετακίνησης στον Τύρναβο των δικαιούχων του προγράμματος ΤΕΒΑ από τον Αμπελώνα για την προμήθεια της επισιτιστικής βοήθειας. Ο κ. Ροντούλης ζήτησε να γίνεται η διανομή της βοήθειας στον Αμπελώνα, με τρόπο που θα εξασφαλίσει η δημοτική αρχή.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΚΠΔ Τυρνάβου αν και αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος, όχι μόνο στον Αμπελώνα, αλλά και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, τόνισε ότι βάσει των προβλέψεων του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει διανομή σε άλλο χώρο πέραν του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Τύρναβο και υποστήριξε ότι ο οργανισμός αναζητεί τρόπους για να διευκολύνει τους δικαιούχους του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Ροντούλης αφού αναφέρθηκε στους κινδύνους απώλειας της προστασίας του χαρακτηρισμού ΠΟΠ για τη φέτα εξαιτίας των συμφωνιών της ΕΕ με Καναδά, Νότια Αφρική και άλλες χώρες, ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά ρητά και κατηγορηματικά την προστασία της φέτας ΠΟΠ σε όλες αυτές τις συμφωνίες. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή και το ψήφισμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στα ευτράπελα της συνεδρίασης η πτώση της σημαίας της Ε.Ε. που βρίσκεται πίσω από το προεδρείο την ώρα που ο δήμαρχος επιχείρησε να βγει έξω από την αίθουσα και αφού είχε προηγηθεί αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ