ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Τυρνάβου λόγω της έλλειψης παιδιάτρου υπεύθυνου για την καθημερινή παρακολούθηση της υγείας των παιδιών που φιλοξενούνται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το θέμα το αναδεικνύουν οι παιδίατροι του νομού που σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Λάρισας  προειδοποιούν για την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου και ζητούν την άμεση υπογραφή σύμβασης του δήμου με παιδίατρο για να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο η ουσιαστική παρακολούθηση της υγείας των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο δήμος προχώρησε σε προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού  με κριτήριο τη χαμηλότερη προσφορά για την υπογραφή σύμβασης με παιδίατρο, ενέργεια που συγκέντρωσε τις αντιρρήσεις των γιατρών που θεωρούν ότι δεν μπορεί να επιλεγεί παιδίατρος με κριτήριο τη χαμηλότερη προσφορά.

Κύκλοι της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου επισημαίνουν ότι θα πρέπει άμεσα ο δήμοςνα προχωρήσει σε επιλογή παιδιάτρου ο οποίος θα προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες και δεν θα χρησιμοποιείται απλά για να βάζει υπογραφές που θα εξασφαλίζουν την αδειοδότηση των σταθμών ή τη χρηματοδότησή τους από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Τέλος οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι είναι υποχρεωτική η απασχόληση παιδιάτρου σε όλους τους παιδικούς σταθμούς ιδιωτικούς και δημοτικούς ή δημόσιους και ότι φέτος οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ουσιαστική εφαρμογή της νομοθεσίας αφού θεωρούν ότι ανάλογο πρόβλημα με αυτό των παιδικών σταθμών του δήμου Τυρνάβου αντιμετωπίζουν παιδικοί σταθμοί σε όλο το νομό/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ