Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταδικάζει την πρωτοφανή ενέργεια του Γραμματέα της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Βογιατζή, ο οποίος σε μια προκλητική παρέμβασή του το μεσημέρι της Παρασκευής στην εκπομπή της TRT Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα,

επιτέθηκε λεκτικά σε συνάδελφο μέλος της Ένωσης, επειδή το ρεπορτάζ δεν ήταν της αρεσκείας του.

Ο κ. Βογιατζής προφανώς βάζοντας το κομματικό καθήκον πάνω από κάθε άλλη αξία, επιχείρησε να αμφισβητήσει το ρεπορτάζ του συναδέλφου Γιώργου Λαμπράκη που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό TRT, για την επίσκεψη του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγα στην πόλη του Βόλου.

Μάλιστα για να το κάνει αυτό και προφανώς αφού είχε χάσει την ψυχραιμία του, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει βαρύτατους λεκτικούς χαρακτηρισμούς περί επαγγελματικής ανεπάρκειας του συναδέλφου, όταν αυτός περιέγραψε με απόλυτη ακρίβεια το ρεπορτάζ.

Αν το γεγονός πως ο κ. Ρήγας μίλησε σε μια κατά γενική ομολογία υποτονική σε όγκο συγκέντρωση στο Βόλο, στην οποία υπήρξαν και ομάδες προσώπων που διαμαρτύρονταν, κάτι που περιέγραψε με ακρίβεια και άψογη επαγγελματική επάρκεια ο συνάδελφος μας, δεν άρεσε στον κ. Βογιατζή είναι πρόβλημα του.

Οφείλει ωστόσο να γνωρίζει πως οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι οφείλουν να τηρούν τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και την επαγγελματική τους συνείδηση και να μεταδίδουν με ακρίβεια τα γεγονότα.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έκανε ο συνάδελφος Γ. Λαμπράκης, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων του Βόλου, που στο σύνολο τους έδωσαν την ίδια εικόνα με τα ρεπορτάζ τους για την ομιλία του κ. Ρήγα.

Λέμε στον κ. Βογιατζή πως ο συνάδελφος μας κρίνεται καθημερινά για την επαγγελματική του επάρκεια από τα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζεται, καθώς επίσης και από τους πολίτες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας που τον παρακολουθούν, εδώ κα χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η ακριβής περιγραφή της πραγματικότητας, πολλές φορές δεν είναι σε όλους αρεστή και ιδιαίτερα σε όσους ασκούν οποιασδήποτε μορφή εξουσίας όπως ο κ. Βογιατζής. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός ως διοίκηση της Ένωσης Συντακτών καλούμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους δημοσιογράφους να επιτελούν το λειτούργημα τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, στην οποία απολογούμαστε και την οποία υπηρετούμε.

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι δεν ενδιαφέρονται κατ’ ελάχιστο να γίνονται αρεστοί στους διάφορους κυρίους Βογιατζήδες, οι οποίοι θέλουν να χαλιναγωγήσουν την ενημέρωση των πολιτών και να συσκοτίσουν την πραγματικότητα.

Η αλήθεια και η αντικειμενική πληροφόρηση είναι υπέρτατες αξίες και τα μέλη μας πρέπει και οφείλουν να τις υπηρετούν πιστά, όπως έκανε στην προκειμένη περίπτωση ο συνάδελφος μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com