“Η ΕΛΙΑ” ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΜΥΛΟΣ

Την ισπανική ταινία “Η Ελιά”, θα προβάλλει από τη Δευτέρα 22 έως την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος”.

Road movie καθημερινών χαρακτήρων, με γλυκόπικρο χιούμορ και σαφή αλληγορική διάσταση πάνω στη σχέση ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου. Συναισθηματικό και πολιτικοκοινωνικά φορτισμένο σινεμά που θυμίζει μεσογειακό Κεν Λόουτς, καθώς είναι γραμμένο από τον μόνιμο σεναριογράφο του, Πολ Λάβερτι.

Το φιλμ διακατέχεται από τις καλές ερμηνείες της νεαρής πρωταγωνίστριας Αν Καστίγιο και του δημοφιλούς ηθοποιού, Χαβιέ Γκουτιέρεζ.

Η ταινία είναι ένας «ύμνος» στον αντικομφορμισμό, στην ελπίδα, στην αντίθεση προς την κερδοσκοπία και στη σημασία των ηθικών αξιών που βρίσκονται υπό κρίση.

Η Alma μεγάλωσε με τον παππού της να την αγαπάει πάρα πολύ και να της μαθαίνει να αγαπά μια ελιά 2000 ετών που είναι φυτεμένη στον ελαιώνα τους. Τώρα είναι ενήλικη, δουλεύει στο οικογενειακό εκτροφείο πουλερικών, ο παππούς της δεν τρώει και δε μιλά ενώ η ελιά πουλήθηκε από τους γονείς της Alma για 30.000 ευρώ. Πιστεύοντας πως η πάθηση του παππού της οφείλεται στο ξερίζωμα της ελιάς, ξεκινά μια εκστρατεία ανεύρεσης και επαναφοράς του δέντρου στο πάτριο χώμα του.

Μαζί της στο ταξίδι προς το Ντίσελντορφ, όπου πλέον βρίσκεται το δέντρο, θα πάρει τον θείο της και τον Rafa, έναν νεαρό κρυφά ερωτευμένο μαζί της. Στην πορεία θα καταλάβουν πως δεν είναι η Ιθάκη ο σκοπός, αλλά το ταξίδι, που θα τους κάνει να ανοιχτούν μεταξύ τους. Τρυφερή, με νατουραλιστική σκηνοθεσία και την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία,

Η Ελιά είναι μια ταινία πέρα για πέρα ανθρώπινη, με εκπληκτικούς πρωταγωνιστές και τη συγκίνηση να βγαίνει με τρόπο φυσικό.

Δραματική 2016 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 100′.

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Ισιάρ Μπογαΐν με τους: Χαβιέρ Γκουτιέρεζ,Άννα Καστίγιο, Πεπ Άμπρος

Γενική είσοδος 4 ευρώ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ