ΑΓΩΝΑΣ, ΓΝΩΣΗ, ΤΟΛΜΗ, ΑΝΤΟΧΗ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με αναφορές στο σπουδαίο Τούρκο ποιητή και δραματουργό Ναζίμ Χικμέτ και κεντρικό σύνθημα τα λόγια του για αγώνα, γνώση, τόλμη και αντοχή πραγματοποιείται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της νεολαίας που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, μια συνάντηση αγώνα αλλά και διασκέδασης και ψυχαγωγίας», τόνισαν τη Δευτέρα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ Γιάννης Σκόκας και το μέλος του Κ.Σ της ΚΝΕ Αχιλλέας Σίμος.

«Παλεύουμε πάντα για μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία και την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού», υπογράμμισαν οι ομιλητές αναφερόμενοι στους στόχους του Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για τη νεολαία.

Σημειώνεται πως οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16/9, στις 8.30 το βράδυ, με κεντρικό ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κ. Αβραμόπουλο, ενώ θα ακολουθήσουν αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι και μεγάλη συναυλία με το Θάνο Μικρούτσικο και το Μίλτο Πασχαλίδη.

 

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ