ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΦΩΤΟ)

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή βιβλίων ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς του νομού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με τα κενά σαφώς λιγότερα λόγω της έγκαιρης πρόσληψης αναπληρωτών, αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς έτοιμους για νέες κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την απεργία της Πέμπτης για την Α/Βάθμια Εκπαίδευση, οι μαθητές προσήλθαν το πρωί στα σχολεία τους, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι νέες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.

Στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας ο αγιασμός τελέστηκε από το Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παιδείας Α. Μπατζανούλη, σχολικών συμβούλων, εκπαιδευτικών και εκατοντάδων μαθητών, ενώ το θερμό χειροκρότημα απέσπασε ο σύντομος χαιρετισμός του Περιφερειάρχη που περιγράφοντας την αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας για την απόκτηση της γνώσης σε μια δύσκολη εποχή για όλους κάλεσε τους μαθητές «να θέσουν στόχους», ενώ δεν παρέλειψε το «καρφί» για τις νέες αλλαγές στην εκπαίδευση.

«Μην παρασύρεστε από τις αλλαγές του κάθε υπουργού, προσπεράστε τις με τις γνώσεις σας», προέτρεψε τους μαθητές ο κ. Αγοραστός, που δεν δίστασε εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων να υποστηρίξει πως «δεν θα επιτρέψουμε νέες αδικίες στις πανελλαδικές», αναφερόμενος στη βαθμολόγηση της Έκθεσης.

Πιο χαμηλών τόνων ο αντιδήμαρχος Α. Μπατζανούλης μεταφέροντας και τις ευχές του δημάρχου Λαρισαίων Α. Καλογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη υγειών σχέσεων, αμοιβαίου σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών ευχόμενος σε όλους «καλή χρονιά με διάθεση για γνώση».

Πολύβουο το πλήθος και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου την παράσταση έκλεψε για μια ακόμη χρονιά η ανεμελιά αλλά και το τρακ από τα «πρωτάκια».

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ