Οι «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΕΣ» ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΑΤΡΑΚΗ ΣΤΟ «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΟΥΛΙΩΤΗ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΑΓΙΑΣ

 

Η έκθεση της Ολυμπίας Ματράκη με θέμα «Αρχόντισσες», δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε πιο αρχοντικό μέρος από το όμορφο κτίριο του «Αρχοντικού Σουλιώτη» που κοσμεί το γραφικό χωριό Μεταξοχώρι Αγιάς.

Οι «Αρχόντισσες», στο μυαλό όλων μας σύχναζαν σε παραδεισένια σημεία, όπως αυτό το αρχοντικό, ήταν ακριβοθώρητες και βάδιζαν αέναες σε σκιερούς και γαλήνιους κήπους, σιγοψιθυρίζοντας γλυκύτατες μελωδίες.

Αυτές οι παρουσίες που καθήλωναν στο διάβα τους γυναίκες και άντρες, έμοιαζαν με αγγέλους επί γης, όμως μέσα τους κόχλαζε το πάθος για ζωή, για έρωτα, για αγάπη.

Στολισμένες με το φωτοστέφανο της αρετής, ονομαστές για τη μοναδική ομορφιά τους, τον απαράμιλλο καλλωπισμό τους και τα χρυσοΰφαντα ενδύματα τους, ερέθιζαν τις σκέψεις όλων όσων τις αντίκριζαν, σαν ένα άρωμα μεθυστικό, ικανό να τους ταξιδέψει στο πιο κρυφό μονοπάτι της πλανεύτρας φαντασίας τους.

Η νέα έκθεση της Ολυμπίας Ματράκη δεν έχει τυχαία ως θέμα τις γυναίκες «Αρχόντισσες». Είναι η αποτύπωση αυτών των ιδιαιτέρων γυναικών που η αρχοντιά τους ξεχύλιζε σε όλο τους το είναι, σε όλη την ύπαρξη, έτοιμη να σαγηνέψει τις αισθήσεις ολάκερης της φύσης και των ανθρώπων.

Οι «Αρχόντισσες» θα σας μαγέψουν στο «Αρχοντικό Σουλιώτη» από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και από ώρα 12.00’ το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ολύμπια Ματράκη, γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι δικηγόρος και παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική. Το έργο της απεικονίζει αποκλειστικά το γυναικείο πρόσωπο αποδιδόμενο με το δικό της ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο τρόπο.

Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε δυο ομαδικές. Τα έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ευρώπης, όπως Σκωτία, Δανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Ρουμανία και Ισπανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ