ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στις 2.00 μ.μ, στο Δημαρχείο της Λάρισας το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων σε τακτική συνεδρίαση με μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων η πρόσληψη ατόμου για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η  ονοματοδοσία πάρκου της Λάρισας και η συμμετοχή του δήμου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Για να δείτε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης πατήστε ΕΔΩ

Τα θέματα

Πιο συγκεκριμένα στη σημερινή συνεδρίαση θα προταθεί να δοθεί το όνομα «Πάρκο των χρωμάτων» για το ανώνυμο πάρκο που περικλείεται από τις οδούς Σαρίμβεη-Ι. Λάτσιου(προέκταση της οδού Εχεκρατίδος)  και Χ. Γιάγκου στην τοποθεσία της πρώην τάφρου Χατζηχαλάρ, εντός των ορίων της 1ης Δ.Κ του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης θα προταθεί η πρόσληψη 1 ατόμου με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου (1 έτους), κλάδου ΠΕ Ψυχολόγων με ειδίκευση ή και εμπειρία στην παιδοψυχολογία για τη Λειτουργία Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Λαρισαίων.

Τέλος θα ζητηθεί η έγκριση του σώματος για τη συμμετοχή του δήμου Λαρισαίων στο σχέδιο “Cities in Article 7 (CIA 7)” του Ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT IIΙ.

Στο δίκτυο του Σχεδίου “Cities in Article 7 (CIA 7)” συμμετέχουν συνολικά 9 πόλεις: η Λίλ (Γαλλία) ως επικεφαλής εταίρος και οι Όλομουτς (Τσεχία), Ντούισμπουρκ (Γερμανία), Σεβίλλη (Ισπανία), Δουβλίνο (Ιρλανδία), Μπάρι (Ιταλία), Πέζαρο (Ιταλία), Λούμπλιν (Πολωνία), Λάρισα (Ελλάδα) ως εταίροι.

Στόχος του σχεδίου είναι να αναπτύξει και να μοιραστεί καλές μεθόδους και πρακτικές από το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση, την αξιολόγηση και την υλοποίηση ολοκληρωμένων προτάσεων στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όπως αυτές περιγράφονται στον κανονισμό ΕΕ 1301/2013, άρθρο 7.

Για πρώτη φορά στα διαρθρωτικά ταμεία, η περίοδος προγραμματισμού 2014-2020 αφιέρωσε 50 δισεκατομμύρια ευρώ για την αστική ανάπτυξη. Στον κανονισμό του ΕΤΠΑ αναφέρεται στο άρθρο 7 ότι η βιώσιμη αστική ανάπτυξη υποστηρίζεται μέσω ολοκληρωμένων στρατηγικών που αντιμετωπίζουν τις οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές, κοινωνικές και δημογραφικές
προκλήσεις των αστικών περιοχών.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται στις πόλεις η ικανότητα να αναπτύξουν ολοκληρωμένα σχέδια στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Οι ευκαιρίες και προκλήσεις που παρουσιάζουν τα σχέδια δεν είναι μόνο εθνικές αλλά μπορούν να αποτελέσουν πεδίο συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο προϋπολογισμός στην εγκριθείσα πρόταση του προγράμματος για α΄φάση υλοποίησης είναι συνολικά 141.330,00 € για όλους τους εταίρους. Για το Δήμο Λαρισαίων ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 12.680,00 €, από τα οποία τα 10.144 € είναι χρηματοδοτούμενα ενώ τα 2.536 € είναι η εθνική συμμετοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ