ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΩΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι συνεχείς διαμαρτυρίες μελών για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών απασχόλησαν συνάντηση Λαρισαίων επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Επιμελητήριο Λάρισας, προκειμένου να αναλυθεί το ζήτημα που προέκυψε και να κατατεθούν σχετικές προτάσεις για την επίλυσή του.

epimel2Παρουσία του νέου αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αδαμόπουλου αλλά και της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καραλαριώτου οι επαγγελματίες περιέγραψαν απίστευτη οικονομική δυσχέρεια που επιβαρύνθηκε αφόρητα λόγω κρίσης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέφτασαν προσκομίζοντας λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου φαινόταν η επιβάρυνση με βάση τα δημοτικά τέλη που καλούνται να πληρώσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Αδάμ δεν δίστασε να προτείνει απαλλαγή των δημοτικών τελών για την ενθάρρυνση νέων επαγγελματιών, ενώ από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου υποστήριξε πως η σχετική μελέτη της δημοτικής αρχής αναφορικά με τις μειώσεις των τελών έπρεπε να είχε ξεκινήσει από το 2014.

Καθησυχαστικός πάντως εμφανίστηκε ο νέος αντιδήμαρχος, με τον κ. Αδαμόπουλο να επαναλαμβάνει τις πρόσφατες εξαγγελίες του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη σύμφωνα με τις οποίες «με δεδομένο πως τα οικονομικά στοιχεία το επιτρέπουν ξεκινά άμεσα και η διαδικασία της μελέτης προκειμένου να καθοριστεί και το ποσοστό της μείωσης».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ