ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ «ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ-ΔΙΚΤΥΟΥ» ΤΗΣ ΡΑΕ

 

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, η ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, θέσπισε τον κώδικα σχέσης των καταναλωτών με το δίκτυο, ο οποίος «τσουβαλιάζει» τις ρευματοκλοπές που γίνονται στους μετρητές για αλλοίωση της καταγραφόμενης ενέργειας, ή με αγκυρώσεις κατευθείαν από το κεντρικό δίκτυο,

με την απλή επανασύνδεση ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής του καταναλωτή. Μετά από ελέγχους που θα διενεργήσουν συνεργεία, θα βγαίνουν φωτογραφία οι παραβιάσεις και θα προχωρούν σε πλήρη διακοπή της σύνδεσης (από την κολόνα).

Ποινικοποιεί έτσι το δικαίωμα να ζεσταθούν οι άνεργοι και τους καταδιώκουν σαν εγκληματίες. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στοχοποιεί τους πιο ευάλωτους για να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να μην προχωρήσει σε παραπέρα εξοντωτικά μέτρα, όπως η διακοπή από την κολόνα, η αφαίρεση ρολογιών, τα πρόστιμα. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με την συσσωρευμένη οργή του λαού.

Την ίδια ώρα που προχωράνε σε μέτρα εκβιασμού ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά, μειώνουν την φορολογία για τους μεγάλους καταναλωτές τους βιομήχανους, δεν πληρώνουν σχεδόν ποτέ, γίνονται ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων. Αυτή είναι η ταξική τους πολιτική, κέρδη και τσάμπα ρεύμα  για το κεφάλαιο,  σκοτάδι και φτώχεια για τον λαό.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα λαϊκά νοικοκυριά, σε αγωνιστική ετοιμότητα να μην επιτρέψουμε να μείνει κάνεις χωρίς το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας.

Το ΕΚΝΛ, απαιτεί:

  • καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια
  • μείωση κατά 30% των τιμολογίων σε εργατικά λαικά νοικοκυριά.
  • να σταματήσει η χρέωση των ανέργων
  • να διαγραφούν χρέη από λογαριασμούς ανέργων
  • να ισχύσουν περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολή
  • να μην ισχύσουν τα μέτρα της ΡΑΕ για τα οικιακά τιμολόγια.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com