ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Στην τελική του ευθεία μπήκε πλέον το θέμα της επιλογής των σχολείων που θα υποδεχθούν τα μικρά προσφυγόπουλα του Κουτσόχερου, καθώς όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Παιδείας  Κώστας Γαβρόγλου όρισε με νέα απόφαση που υπέγραψε τις σχολικές μονάδες όπου και θα λειτουργήσουν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Ειδικότερα για τα προσφυγόπουλα του Κουτσόχερου επιλέχθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Τερψιθέας και Κοιλάδας που βρίσκονται πλησιέστερα της δομής, καθώς και το 7ο, το 26ο και το 30ο Δ.Σ της Λάρισας αλλά και το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, επί της οδού Καρδίτσης.

Σημειώνεται πως το 7ο και το 30ο Δ.Σ λειτουργούν στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ενώ το 26ο στη συνοικία του Αγίου Θωμά.

Εξάλλου άγνωστες προς το παρόν παραμένουν οι προθέσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων, ενώ νωπές είναι ακόμη οι αντιδράσεις που προέκυψαν σε ένα από τα σχολεία που τελικά επιλέχθηκε, όπου και «στήθηκε» κάλπη προκειμένου να αποφασισθεί αν θα δεχθούν στο σχολικό συγκρότημα προσφυγόπουλα της δομής.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ