ΓΣΛ: Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ “ΘΟΛΩΜΕΝΟΣ”!

«Βράζουν» με τη διαιτησία του Ταρενίδη στο ΓΣΛ, με τους διοικούντες να δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ένσταση, μιλώντας ανοιχτά για «διαμόρφωση αποτελέσματος».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο ίδιος ο διαιτητής παραδέχτηκε το λάθος του δηλώνοντας «θολωμένος», με το Γυμναστικό να επιμένει για 2η άσχημη διαιτησία μετά και το παιχνίδι με το Ψυχικό, περιγράφοντας «τραγελαφικές καταστάσεις», την ώρα μάλιστα που η ομάδα δίνει μάχη αγώνα με αγώνα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε σημείο της ανακοίνωσης όπου επισημαίνεται πως «αν ορισμένοι επιθυμούν να μην υπάρχει στο μπασκετικό τοπίο ο ιστορικός ΓΣΛ να μας το πουν ευθέως και εμείς θα αποσυρθούμε»!

«Τότε προς τι η ένσταση και οι ανακοινώσεις αν είναι να τα παρατήσουν;», εύλογη η απορία μα και η αγανάκτηση που εκφράστηκε στα μπασκετικά στέκια της πόλης, με τους υπεύθυνους, προφανώς φορτισμένους, να υποπίπτουν σε… φάουλ, που δυστυχώς ή ευτυχώς γι’αυτούς «σφυρίχτηκε» από τους φιλάθλους!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου αναφέρει τα εξής:

“Τραγελαφικές καταστάσεις συνέβησαν σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης εις βάρος του ΓΣΛ.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος και σε σύντομο χρονικό διάστημα, που το ιστορικό μας σωματείο, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων, αδικείται κατάφωρα από την διαιτησία.
Σήμερα η ιστορία επαναλήφθηκε με ακόμη χειρότερο τρόπο στον αγώνα που έλαβε χώρα στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στο Ψυχικό.
Ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις όσοι βρεθήκαμε στο γήπεδο, με ένα ανεκδιήγητο σφύριγμα στο τέλος του αγώνα (1.2’’ πριν το φινάλε) όταν ο διαιτητής κ. Ταρενίδης, σφύριξε απλό φάουλ πάνω στον παίκτη μας Τσουράκη, την στιγμή που επρόκειτο για καθαρό γκολ φάουλ και ουσιαστικά η απόφαση αυτή διαμόρφωσε αποτέλεσμα.
Θεωρούμε ότι μας έκλεψαν σήμερα στην κυριολεξία τη νίκη. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συνέβη και είναι κρίμα να συνεχίζουν να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στο μπάσκετ. Επιτέλους οι ιθύνοντες πρέπει να πάρουν τον ρόλο τους σοβαρά προκειμένου να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
Εμείς από την πλευρά μας θα προβούμε σε ένσταση και ζητούμε την αποκατάσταση της αλήθειας. Θα παραθέσουμε δε, το βίντεο του αγώνα που αποδεικνύει τον ισχυρισμό μας.
Αδικηθήκαμε στον μέγιστο βαθμό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει άσχημα παιχνίδια στην πλάτη μας.
Αν ορισμένοι επιθυμούν να μην υπάρχει στο μπασκετικό τοπίο ο ιστορικός Γυμναστικός, να μας το πούνε ευθέως και εμείς θα αποσυρθούμε. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα εις βάρος μας.
Ο ίδιος ο διαιτητής μετά το τέλος του αγώνα παραδέχτηκε το λάθος του τονίζοντάς μας ότι δεν κατάλαβε πως το σφύριξε και πως ήταν θολωμένος. Οι ίδιοι οι αντίπαλοί μας γελούσαν διότι δεν πίστευαν πως τους έγινε ένα τέτοιο «δώρο».
Θεωρούμε πως αδικηθήκαμε κατάφωρα και αναμένουμε οι ιθύνοντες να κάνουν το καθήκον τους. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το δικό μας και θα δημοσιοποιήσουμε εντός των ημερών το σχετικό απόσπασμα από το βίντεο του αγώνα.
Με τιμή
το Δ.Σ.”

Ε.Π.