ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΝΑΣ

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους προκειμένου να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών απηύθυνε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το μπλόκο της Νίκαιας, που ετοιμάζεται πυρετωδώς για την κάθοδο με τρακτέρ στη Λάρισα, την Παρασκευή, στις 18.00 το απόγευμα.

«Η συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς παλεύουμε για την επιβίωσή μας, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που μας εξαθλιώνουν», τόνισαν οι διοργανωτές.

Όπως έγινε γνωστό το μπλόκο της Νίκαιας προσανατολίζεται σε περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα, ενώ σχετικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στη Νίκαια.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων, με τους πιο ψύχραιμους να προβληματίζονται για τυχόν αντιδράσεις από την ταλαιπωρία των πολιτών, επισημαίνοντας πως «θέλουμε την κοινωνία δίπλα και όχι απέναντί μας».

ΣΤΗ ΜΕΛΟΥΝΑ

Εν τω μεταξύ κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του δήμου Τυρνάβου που έχουν “στρατοπεδεύσει” στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος του Αργυροπουλίου οι οποίοι χθες και σήμερα προχώρησαν σε τρίωρο αποκλεισμό του δρόμου από τις 6 – 9 το βράδυ.

Αύριο ο δρόμος στο μπλόκο θα παραμείνει ανοιχτός αφού οι αγρότες θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Λάρισας ενώ το Σάββατο θα κλείσει το πρωί αφού στο μπλόκο θα εμφανιστούν και κτηνοτρόφοι της περιοχής που θα ενώσουν τις φωνές τους συμμετέχοντας στο κλείσιμο του δρόμου, χύνοντας παράλληλα γάλα στο οδόστρωμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ