ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των Δήμων, των Φιλοζωικών Οργανισμών και του κόσμου που συμμετείχαν στην Α’ Συνάντηση Δήμων και Φιλοζωικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

Δήλωσαν παρουσία 70 εκπρόσωποι Δήμων, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι ή άλλοι σημαντικοί παράγοντες των δημοτικών αρχών, που έφθασαν από κάθε σημείο της χώρας στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ημερίδας.

Τα φιλοζωικά σωματεία, απ’ όλη την επικράτεια επίσης, έδωσαν το δυναμικό παρόν τους, έφθασαν δε τα 58 ενώ η συμμετοχή του απλού κόσμου ήταν επίσης εντυπωσιακή.

Εκπρόσωποι των πολιτειακών αρχών, η ΕΛ.ΑΣ, πρώην Υπουργοί, Γ. Γραμματεις Υπουργείων, Σύμβουλοι Υπουργών, Αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι Περιφερειών, Ευρωβουλευτές, Βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων ήταν όλοι εκεί.

Το θέμα της Συνάντησης “Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα / Χαράσσουμε και απαιτούμε Εθνικό Σχέδιο για τα Ζώα”, που για πρώτη φορά τέθηκε σε συζήτηση αντί των αποσπασματικών έως τώρα, πρόχειρων και αναποτελεσματικών προτάσεων, ευχολογίων και “λύσεων” ήταν αυτό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των παραπάνω εμπλεκομένων καθώς και η κοινωνική, πολυπολιτισμική, οικονομική και ηθική διάσταση που έχει πάρει το θέμα των αδέσποτων στη χώρα μας.

Εξαιρετικές ήταν οι ομιλίες των Δημάρχων και Αντιδημάρχων που αναφέρθηκαν σε καυτά θέματα όπως των δημοτικών κτηνιατρείων αντί του αίσχους των κυνοκομείων, στη σύννομη και ηθική διαχείριση από την πλευρά των Δήμων των αδέσποτων ζώων, στην αναγκαιότητα αρμονικής συνεργασίας των Δήμων με τους εθελοντές πολίτες που δίνουν το περίσσευμα του χρόνου τους, της ψυχής τους και των πενιχρών εισοδημάτων τους στην προστασία των ζώων, στην ανάγκη η Πολιτεία να συνδράμει οικονομικά την προσπάθεια των Δήμων.

Οι Εισαγγελείς ομιλητές, με το δικό τους κριτικό και ευαισθητοποιημένο τρόπο, εντόπισαν στις καθοριστικές ομιλίες τους, ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα, θα πρέπει να πρυτανεύει στις δράσεις των Δήμων ενώ οι ομιλητές, που ήλθαν από την Ευρώπη μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τις χώρες τους και το τι ισχύει νομοθετικά αλλά και το πως οι άνθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν τα ζώα.

Η προσέγγιση του ειδικού επιστήμονα ομιλητή μας της έννοιας του επιθετικού ζώου εξαιρετικά διαφωτιστική ενώ το τρέιλερ της μεσαίου μήκους ταινίας “Η Ρόξυ” και το σποτ της Ομοσπονδίας για την θλιβερή πραγματικότητα των δημοτικών κυνοκομείων έδωσαν εικαστικά την διάσταση της ζωής των αδέσποτων, που δεν την επέλεξαν αυτά αλλά εμείς οι άνθρωποι γι αυτά.

Το σημαντικότερο στοιχείο της Συνάντησης, εκεί που έγκειται η μεγάλη της επιτυχία και συμβολή ήταν το κοινό ψήφισμα που θα βγει σύντομα στον αέρα, που περιλαμβάνει ριζοσπαστικές και σωτήριες λύσεις για μια χώρα χωρίς αδέσποτα.

Το ψήφισμα θα παραδοθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα κοινοβουλευτικά κόμματα ενώ είναι η πρώτη φορά που Φορέας, όπως η Κ.Ε.Δ.Ε, με το κύρος και το ειδικό βάρος της καταθέτει μαζί με την φιλοζωική κοινότητα ψήφισμα στους πολιτειακούς φορείς γι αυτό και η Ημερίδα και γι αυτό το λόγο ήταν πρωτοποριακή, μοναδική και εξόχως σημαντική.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.