“ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ”

Ο χολιγουντιανός αστέρας, Will Smith, μαζί με τη σύζυγό του, Jada Pinkett Smith, και την κόρη τους, Willow, βρέθηκαν στους Παξούς και τους Αντίπαξους, όπου αν και απόλαυσαν τις όμορφες παραλίες δεν άντεξαν να βλέπουν τα σκουπίδια που τις βρωμίζουν.

Έτσι, μαζί με τη σύζυγό του, την κόρη του και το προσωπικό της θαλαμηγού του ανέλαβαν δράση.

Η κόρη του σε ανάρτησή της στο Twitter μεταξύ άλλων, γράφει:

«… δεν μπορούσα να βλέπω αυτές τις όμορφες παραλίες στην Ελλάδα γεμάτες σκουπίδια. Έβλεπα νεκρούς γλάρους, να έχουν πνιγεί από μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά. Πεθαίνουν ακόμη και από την κατανάλωση ψαριών τα οποία είχαν προηγουμένως καταπιεί αυτά τα μικρού μεγέθους πλαστικά κομμάτια.

»…συγκεντρώσαμε 22 σακούλες σκουπιδιών γεμάτες πλαστικά και αστικά σκουπίδια από 3 μικρές παραλίες στους Αντίπαξους της Ελλάδας.

»Όταν βλέπουμε αυτά τα πράγματα στη τηλεοράση ή στα τηλέφωνά μας για κάποιο λόγο μας φαίνονται μακρινά. Αλλά όταν είναι μπροστά στα μάτια μας, αισθάνομαι σαν να είναι ανθρωπιστική ευθύνη μας να κάνουμε όσα μπορούμε, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η πράξη μας. Όταν όλοι αρχίζουμε να συμβάλλουμε με το δικό μας μερίδιο προσφοράς, σταδιακά θα κάνουμε τη διαφορά.

»Ας ελπίσουμε ότι σήμερα συμβάλλαμε στο να επιμηκύνουμε και να διατηρήσουμε την ομορφιά και την ύπαρξη της τοπικής θαλάσσιας ζωής.»

Μπράβο (!) τους, και Ντροπή (!) για όλους εμάς, που ζούμε σε μια υπέροχη χώρα που ποτέ όμως δε μάθαμε να σεβόμαστε, να φροντίζουμε και να αγαπάμε πραγματικά.

Μόνο μεγάλα, ψεύτικα, κούφια λόγια ξέρουμε να ξεστομίζουμε για το πόοοοοοσο πολύ την …αγαπάμε, τη …λατρεύουμε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ