ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 23 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Λύονται και ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων την 7η Ιουνίου στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου του δήμου

Με δύο ομόφωνες αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου προχωρά από τη μία σε διεκδίκηση μόνιμου προσωπικού 23 ατόμων για την υπηρεσία Καθαριότητας και επιπλέον ανανεώνει τις συμβάσεις όλων των συμβασιούχων που εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου στις 7 Ιουνίου

σύμφωνα με την εγκύκλιο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ο δήμος Τυρνάβου ζητά 18 εργάτες καθαριότητας 4 οδηγούς και 1 χειριστή σαρώθρου.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρ. Τσιόπας έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα διεκδικήσει και θα προσλάβει μόνιμο προσωπικό.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης επεσήμανε ότι “τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κερδίζονται με αγώνες” κάνοντας αναφορά στη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων αλλά και των αιρετών που τους στήριζαν ενώ αναφορικά με την πρόσληψη των μόνιμων υποστήριξε ότι θα πρέπει να πληρώνονται από το κράτος για να μπορέσει να υπάρξει ελάφρυνση στα τέλη προς όφελος των δημοτών.

Υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα τάχθηκε και ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, επισημαίνοντας όμως ότι ο αριθμός θα πρέπει να είναι 25 ώστε να καλυφθούν όπως υποστήριξε όλοι οι σημερινοί συμβασιούχοι.

Για τους συμβασιούχους

Ο δήμος Τυρνάβου αξιοποιώντας τις δυνατότητες της εγκυκλίου Σκουρλέτη, και με τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του δ.σ. θα προχωρήσει άμεσα στη λύση των συμβάσεων όλων όσοι εργάζονταν στην καθαριότητα στις 7 Ιουνίου και στην άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων με όλους αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χατζηκράχτης υποστήριξε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους συμβασιούχους και παρατασιούχους και επιπλέον να υπάρξει ρητή δέσμευση ότι κανένας δεν θα απολυθεί.

Ναί στην ανανέωση των συμβάσεων είπε και ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών κ. Ροντούλης σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για την πληρωμή των δεδουλευμένων ειδικά από την 7η Ιουνίου μέχρι και την υπογραφή των νέων συμβάσεων αφού διαπιστώνεται ένα σημαντικό κενό, ενώ προχωρώντας και σε μία γενική παρατήρηση σημείωσε ότι επειδή η καθαριότητα είναι μία ανταποδοτική υπηρεσία θα πρέπει ο δήμος να καθορίζει αποκλειστικά τον αριθμό των ατόμων που θα εργάζονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ