Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ “Doctor Who”

Η Βρεττανή ηθοποιός Jodie Whittaker θα είναι η επόμενη πρωταγωνίστρια της μακρόχρονης σειράς επιστημονικής φαντασίας “Doctor Who” – η πρώτη γυναίκα που θα ερμηνεύσει ένα ρόλο που εδώ και έξι δεκαετίες ήταν αποκλειστικά ανδρική υπόθεση.

Η Whittaker, θα είναι η 13η επίσημη ενσάρκωση του Doctor, ενός ταξιδιώτη στο Χρόνο, Λόρδου από τον πλανήτη Gallifrey που ταξιδεύει με μέσο το Tardis, μια μηχανή του χρόνου που έχει τη μορφή ενός παραδοσιακού βρετανικού τηλεφωνικού θαλάμου.

Ο «Doctor Who» παιζόταν από το 1963 ως το 1989 και αναβίωσε πάλι το 2005. Η μακροζωία του οφείλεται εν μέρει στην ευέλικτη υπόθεση του. Ο κεντρικός χαρακτήρας, γνωστός μόνο ως ο Doctor, μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα και στο χρόνο και να αναγεννηθεί σε νέα σώματα- επιτρέποντας την ατελείωτη αναδιανομή του ρόλου.

Υπήρχαν ενδείξεις ότι μια γυναίκα θα έπαιρνε το ρόλο, προκαλώντας ενθουσιασμό σε μερικούς οπαδούς και αντιδράσεις από άλλους που αισθάνονται ότι ο ρόλος έχει καθιερωθεί ως ανδρικός.

Η Whittaker, 35 ετών, έχει εργαστεί στη βρετανική τηλεόραση και κινηματογράφο. Στη μεγάλη οθόνη, έπαιξε το ρόλο της καλύτερης φίλης της Anne Hathaway στο ρομαντικό δράμα “One Day” και πολέμησε με εξωγήινους στο “Attack the Block”.

Είπε ότι ως η πρώτη γυναίκα Doctor “αισθάνεται εντελώς συγκλονισμένη, ως φεμινίστρια, ως γυναίκα, ως ηθοποιός, ως άνθρωπος”.

“Θέλω να πω στους φίλους της σειράς να μην φοβούνται το φύλο μου”, είπε. “Επειδή αυτή είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή, και ο «Doctor Who» αντιπροσωπεύει όλα όσα είναι συναρπαστικά σε μια αλλαγή.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ