ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ενα μεγάλο έργο το οποίο όπως υποστηρίζουν στελέχη της δημοτικής αρχής θα οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση 200.000 – 300.000 € ετησίως πρόκειται να υλοποιήσει ο δήμος Τυρνάβου και αφορά την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του  δημοτικού φωτισμού σε όλο το δήμο, με χρήματα που θα εξασφαλιστούν από δάνειο

από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο δήμος προχωρά ήδη στη σύνταξη μελέτης η οποία θα έχει ως αντικείμενο:

Την καταγραφή του συνόλου των στοιχείων οδοφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων ανά Pilar τροφοδοσίας.

Την αντιστοίχιση των καταναλώσεων σύμφωνα με την ονομαστική κατανάλωση των φωτιστικών και οι πραγματικές χρεώσεις του παρόχου.

Η καταγραφή θα παραδοθεί σε ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς και η διαχείριση θα γίνεται μέσω ψηφιακού λογισμικού.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης που αναμένεται να παραδοθεί μέσα στον Αύγουστο ο δήμος Τυρνάβου θα είναι σε θέση να γνωρίζει την ενέργεια που δαπανάται, τις βλάβες σε στοιχεία του φωτισμού και γενικά θα μπορεί με ένα σύγχρονο τρόπο να διαχειρίζεται το δημοτικό φωτισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη συντάσσεται με τις προδιαγραφές που έχει βάλει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που είναι ο σύμβουλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων για τη χρηματοδότηση τέτοιων έργων και αποτελεί συστατικό στοιχείο του φακέλου που θα πρέπει να καταθέσει ο δήμος για να εξασφαλίσει το δάνειο.

Τη μελέτη ανέλαβε με απευθείας ανάθεση το γραφείο Π. Νικολαΐδη και Σια Ε.Ε. με έδρα το Βόλο και έχει κόστος 20.000 € περίπου + ΦΠΑ.

Στελέχη της δημοτικής αρχής κάνουν λόγο για ένα κεφαλαιώδες έργο για το δήμο Τυρνάβου που θα εξασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια σημαντικούς πόρους που μπορούν να διατεθούν για άλλους σκοπούς, ενώ αν όλα κυλήσουν ομαλά η αλλαγή των λαμπτήρων προσδιορίζεται στον τέλος του 2018, με δεδομένο ότι ο δήμος Τυρνάβου είναι μέσα στους 7 δήμους της χώρας που έχουν εξασφαλίσει την προέγκριση του ταμείου παρακαταθηκών.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η αλλαγή των λαμπτήρων είναι εκ των ων ουκ άνευ αφού πέραν της εξοικονόμησης χρημάτων και ενέργειας από το 2020 και μετά θα σταματήσει η παραγωγή και θα απαγορευθεί η χρήση των λαμπτήρων που υπάρχουν σήμερα στο δημοτικό φωτισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ