ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με την έλευση ομάδας εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αθανάσιο Μπίνη ξεκίνησε χθες η διερεύνηση των αιτίων της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή των Δένδρων Τυρνάβου

παρασέρνοντας στο θάνατο τους δύο χειριστές του.

Τα μέλη της Επιτροπής έφτασαν το μεσημέρι στη Λάρισα για να μεταβούν από κει στο χώρο της τραγωδίας προχωρώντας σε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης με τη συλλογή στοιχείων αλλά και τη λήψη φωτογραφικού υλικού για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τα αίτια που οδήγησαν στη μοιραία πτώση.

Το έργο των εμπειρογνωμόνων θα συνεχισθεί και τα επόμενα 24ωρα, ενώ έγκυρες πηγές επισημαίνουν πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο κινητήρας του μικρού αεροσκάφους δεν δείχνει να παρουσιάζει πρόβλημα και πιθανότατα να ήταν σε λειτουργία την ώρα της πρόσκρουσης στο έδαφος.

Όπως είναι κατανοητό οι πληροφορίες έρχονται «με το σταγονόμετρο» και με μεγάλη προσοχή, καθώς με την ολοκλήρωση των ερευνών οι αρμόδιοι θα είναι σε θέση να δώσουν τις απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με την τραγική κατάληξη και το θάνατο δύο νέων ανθρώπων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπίνης, δήλωσε σε όλους τους τόνους πως «είναι πολύ νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος», καθώς η έρευνα των στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Ο κ. Μπίνης σημείωσε βέβαια πως με βάση τις πρώτες ενδείξεις, «στο σημείο της συντριβής βρέθηκαν καύσιμα του αεροσκάφους», ενώ τόνισε πως «αν και είναι πολύ πρόωρο κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, εντούτοις οι ενδείξεις δείχνουν πως κατά τη διάρκεια της πτώσης ο κινητήρας βρισκόταν σε λειτουργία».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κ. Μπίνη, τις επόμενες μέρες τα κομμάτια του αεροσκάφους θα μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο στην Αθήνα με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να εξεταστεί ολόκληρος ο κινητήρας, τα πηδάλια του αεροπλάνου, αν υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, αλλά και να εξεταστεί ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τέλος, ο πρόεδρος της επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων επισήμανε πως, μεταξύ άλλων, αναμένονται και όλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, ώστε να μαζευτούν τα στοιχεία και να αρχίσουν σιγά-σιγά να αποκλείονται κάποια σενάρια.

«Θέλω να γίνει γνωστό πως μέχρι στιγμής όλα αυτά είναι οι πρώτες ενδείξεις και δεν έχουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ατύχημα. Από εκεί και πέρα θα θέλαμε εκ μέρους της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» είπε καταληκτικά ο κ. Μπίνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ