“ΟΧΙ” ΣΤΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΩ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

“Όσο υφίσταται υπερφορολόγηση τόσο και θα πληθαίνουν τα κρούσματα της φοροδιαφυγής, ενώ το νέο μέτρο των λουκέτων το μόνο που κατάφερε ήταν να φέρει τη διαπόμπευση των επαγγελματιών”, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ.

Ξεκαθαρίζοντας πως το Επιμελητήριο τάσσεται απερίφραστα κατά της φοροδιαφυγής ο κ. Αδάμ υποστήριξε πως σαφώς η επιχειρηματικότητα πρέπει να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας νόμιμης φορολογίας, ωστόσο η υπερφορολόγηση οδηγεί τους επαγγελματίες στο να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

«Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι όφελος υπάρχει στο κράτος με τις τεράστιες ταμπέλες που αναρτούν στις επιχειρήσεις και εν πάση περιπτώσει  έχουν σκεφτεί τι προβλήματα δημιουργεί στην τοπική κοινωνία, στο κύρος της επιχείρησης αλλά και στην συνέχιση της επιχειρησιακής δραστηριότητας μια τέτοια διαπόμπευση;», υπογράμμισε ο κ. Αδάμ.

«Το μέτρο πρέπει να καταργηθεί με παρέμβαση του πρωθυπουργού», κατέληξε ο κ. Αδάμ, ενώ στο στόχαστρό του μπήκαν και οι προμήθειες των τραπεζών κατά την πληρωμή φόρων, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να υποστηρίζει πως ακόμη και τα 2 ευρώ της προμήθειας «επιβαρύνουν τα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά των επιχειρήσεων».

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ