Ο ΟΣΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Η ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων με αφορμή το δυστύχημα στη Νέα Σμύρνη

O δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις σε υπουργεία και οργανισμούς για θέματα της πόλης – σήμερα είχε συνάντηση με στελέχη των εταιρειών του ΟΣΕ – μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό  θάνατο του 11χρονου παιδιού

στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, το οποίο παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ , επικοινώνησε με παράγοντες της κοινότητας ΡΟΜ, που κατοικούν στη περιοχή για να εκφράσει τη θλίψη του  για το περιστατικό αλλά και για να ενημερωθεί αναλυτικά για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο κ. Καλογιάννης αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του παιδιού και στην κοινότητα των ΡΟΜ της περιοχής της Νέας Σμύρνης για το τραγικό δυστύχημα. Δυστυχώς, σε χώρους του ΟΣΕ στη πόλη,  θρηνούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα,  την απώλεια ενός ακόμα συνανθρώπου μας. 

Στις συσκέψεις που είναι γνωστό ότι γίνονται την τελευταία περίοδο, με τον  ΟΣΕ έχουμε ζητήσει μέτρα και  ενέργειες που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλεί, εδώ και πολλά χρόνια, η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό.

Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα ζητήματα, σήμερα είχαμε ακόμα μια συνάντηση με στελέχη των εταιρειών του ΟΣΕ.   Ωστόσο, μέχρι να φτάσει η ώρα για μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, θα πρέπει ο Οργανισμός  να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα, αλλά και οι συμπολίτες  που κατοικούν σε περιοχές που γειτνιάζουν με το δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η δημοτική αρχή, έχει θέσει ως προτεραιότητα την δρομολόγηση των λύσεων στα μακροχρόνια  προβλήματα που προκαλεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από την πόλη. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα, μετά από πολλές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ για την εξεύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων. Οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχιστούν προς την κατεύθυνση αυτή.»  

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.