ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕ ΒΟΥΝΑΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΜΟΛΙΚΑ

Σε μια σοβαρή ανακοίνωση – καταγγελία που στρέφεται κατά του διαιτητή της αναμέτρησης με το Σμόλικα Φαλάνης προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η διοίκηση της ΑΕ Βούναινων.

Επισημαίνοντας πως η διαμαρτυρία δεν σχετίζεται με το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα (0-5 υπέρ του Σμόλικα), τα Βούναινα περιγράφουν απίστευτες… στιγμές του ρέφερι κ. Γρηγοριάδη ζητώντας την εξαίρεσή του από όλα τα παιχνίδια της ομάδας, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται!

Στην ανακοίνωση για το παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ τα Βούναινα επισημαίνουν τα εξής:

“Με αυτήν την διαμαρτυρία θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας αλλά και να ενημερώσουμε για το αίσθημα δικαίου που χάθηκε σήμερα με το τρόπο που διαχειρίστηκε τον αγώνα ΑΕ Βούναινων – Σμόλικας Φαλάνης ο διαιτητής κ. Γρηγοριάδης.

Θέλουμε να γίνει ξεκάθαρο πως η διαμαρτυρία δεν έχει άμεση σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, κι άλλες φορές έχουμε χάσει αλλά αυτό το ορίσαμε εμείς με την απόδοση μας. Αυτό που θεωρούμε απαράδεκτο είναι “διαιτητικοί χειρισμοί ” να καθορίζουν την έκβαση ενός αγώνα.

Όταν ο διαιτητής από την αρχή είναι εριστικός με μια ανεξήγητη διάθεση αυστηρότητας και τιμωρίας μόνο κατά της ομάδας μας, τότε η πορεία του αγώνα είναι προκαθορισμένη.

Σε φάση στο 20′ που δεν δικαιολογείται με τίποτα κιτρίνισε 4 παίχτες ( τρεις γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και ο τέταρτος γιατί ήταν …περαστικός !!) τόσο απλά με τον σχολιασμό <<πάρε και συ μια ! >>.

Όταν ο αγώνας στο ημίχρονο ήταν 0-1 σε ένα γήπεδο με τις επικρατούσες άσχημες καιρικές και αγωνιστικές συνθήκες πως γίνετε η ομάδα μας να έχει 5 κίτρινες  και η αντίπαλη ομάδα 0;

Στο 57′ ο διαιτητής ανακαλύπτει φάουλ και αποβάλει με δεύτερη κίτρινη ξεκινώντας το χορό των κίτρινων καρτών σε κόκκινες. Κορωνίδα της όλης “επαγγελματικής” διαχείρισης ήταν να βγάλει δυο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία στον ίδιο παίχτη αφήνοντας μας στο 70′ με εννέα παίχτες.

Αντί να δρα πυροσβεστικά σε ένα ήδη δυναμιτισμένο κλίμα ακούγαμε και σχολιασμούς του τύπου “δεν είστε για αυτήν την κατηγορία ” , “αν δεν μπορείτε φύγετε “. Αυτό προσπάθησε να μας επιβάλει ο κύριος Γρηγοριάδης , να μας τιμωρήσει που δεν παίζουμε στην κατηγορία που θεωρεί ότι πρέπει να παίζουμε;;;;

Μήπως θα έπρεπε να διορθώσει την συμπεριφορά του στο γήπεδο; Τι να σκεφτούμε όταν ακούσαμε όλοι να λέει στον αρχηγό της ομάδας μας ο οποίος  αγανακτισμένος από τις υποδείξεις του του είπε “να σεβαστεί έστω τον κόπο και τον ιδρώτα μας” και έλαβε την απάντηση <<στα αρ…. μου >> !!!!!

ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ

και ζητάμε ο κύριος αυτός να μην μας κάνει ξανά την χάρη να διαιτητεύσει σε δικό μας αγώνα είτε σε αυτή την κατηγορία είτε σε οποιαδήποτε άλλη πιστεύει ο κύριος Γρηγοριάδης ότι πρέπει να βρισκόμαστε.

ΟΥΤΕ εκεί !!!”, καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.

Σ.Σ. Παραθέτουμε ασχολίαστο το κείμενο εκφράζοντας παράλληλα και την απορία μας. Μήπως μετά τα όσα απίστευτα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα γήπεδα του νομού η διοργανώτρια ΕΠΣΛ θα πρέπει να εξετάσει πιο σοβαρά το περιεχόμενο τέτοιων καταγγελιών;

Τα μισά από όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση να ευσταθούν κάποιος πρέπει να πάει σπίτι του, διότι το μόνο που προσφέρει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι επίδειξη κόμπλεξ και εξουσίας, αλλά και δημιουργία κλίματος έντασης στα γήπεδα, με τις γνωστές θλιβερές συνέπειες για τον ίδιο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, απομακρύνοντας παράλληλα από το χώρο και τους λίγους ρομαντικούς που επιμένουν να ασχολούνται μαζί του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ