ΣΚΥΛΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Πανελλήνια διάσταση έχει λάβει για πολλοστή φορά η απαράδεκτη και επικίνδυνη για τη ζωή άκακων τετράποδων κατάσταση που διαιωνίζεται για χρόνια σε “καταφύγιο” ζώων στο Συκούριο Λάρισας, αφού η γνωστή φιλόζωη της περιοχής που συγκέντρωσε με τα χρόνια δεκάδες αδέσποτα, εδώ και καιρό δεν μπορεί να τα φροντίσει.

Η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της φιλόζωης, που δεν έδειξε να ενοχλεί αλλά μάλλον να βολεύει κάποιους δήθεν φιλόζωους που φρόντιζαν να ξεφορτώνονται κατά καιρούς τετράποδα στο κτήμα της, οδήγησε την κατάσταση στο απροχώρητο, με περίπου 30 ζωάκια να παραμένουν απροστάτευτα και αφρόντιστα στον εγκαταλελειμμένο πλέον χώρο που δημιούργησε αφού η ίδια νοσηλεύεται βαριά άρρωστη και σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού πέραν της αδυναμίας της ιδιοκτήτριας να φροντίσει τα ζώα, ο δήμος Τεμπών αλλά και οι φιλοζωικές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής και μεμονωμένοι κάτοικοι να αναζητούν απεγνωσμένα λύση.

«Γράψτε ρε παιδιά γιατί αν περιμένουμε από τους αρμόδιους να φιλοτιμηθούν στο τέλος θα στείλουν φορτηγό να μαζέψει τα πτώματα», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση αναγνώστη που επικοινώνησε με τη σελίδα, φανερά ανήσυχος.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη κάποια φιλοζωικά σωματεία της Λάρισας επιχειρούν να προωθήσουν τα ζώα για φιλοξενία ή υιοθεσία, ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση προκειμένου να υποστηριχθεί και η διατροφή τους.

Ας βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ