ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, και αντιπροσωπεία οικιστών εργατικών κατοικιών, με τον σύμβουλο της υπουργού εργασίας για ζητήματα στεγαστικής πολιτικής κ. Μουζάλα και τον Γ.Γ του υπουργείου κ. Νεφελούδη, στην Αθήνα.

Το ζήτημα που έθεσε στους εκπροσώπους του υπουργείου, αφορούσε την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε σε μερίδα οικιστών εργατικών κατοικιών οι οποίοι εξόφλησαν το διαμέρισμα εντός πενταετίας με την έκπτωση του 40% που προβλέπεται από το νόμο, αλλά το εξόφλησαν με βάση την τότε μεγαλύτερη τιμή ανα τ.μ που ίσχυε, ενώ όσοι εξακολουθούν να εξοφλούν το διαμέρισμα γίνεται με νέα μειωμένη τιμή αν τ.μ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ και η αντιπροσωπεία των οικιστών ζήτησαν να συμπεριληφθούν στη νέα ρύθμιση που προβλέπει μειωμένη τιμή ανά τ.μ, και αυτών των οικιστών που το εξόφλησαν εντός της πενταετίας, ώστε να αποκατασταθεί η ανισότιμη μεταχείριση που έγινε σ’ αυτούς τους οικιστές.

Από την πλευρά των εκπροσώπων του υπουργείου, παρά την αρχική άρνηση να εξεταστεί το συγκεκριμένο αίτημα, υποσχέθηκαν μετά την επιμονή του προέδρου του ΕΚΝΛ και της αντιπροσωπείας των οικιστών, ότι θα εξεταστεί το αίτημα αυτό, μετά το τέλος της υποβολής των αιτήσεων όλων των οικιστών που θέλουν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, που ολοκληρώνεται τέλος του Απρίλη του 2018.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ