ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ Μ@λ@ΚΕΣ

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την όλη συζήτηση που γίνεται γύρω από το τεράστιο σκάνδαλο της NOVARTIS που σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία κόστισε στη χώρα ένα μνημόνιο με τις εξοντωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για να μη μιλήσουμε για τη μετανάστευση επιστημόνων,

τη διάλυση παιδείας και υγείας κ.λπ., που είναι σε όλους γνωστά.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να υπάρξει από τη μία η ανάλυση των αιτιών που οδηγούν σε σκάνδαλα και βρίσκεται στον πυρήνα του καπιταλιστικού συστήματος, και μία συνολική προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων να ξετυλιχτεί το κουβάρι και να βρεθούν οι βρώμικες διαδρομές που κόστισαν στη χώρα περί τα 23 τουλάχιστον δισ. ευρώ, και από την άλλη να αναληφθεί, τουλάχιστον, η πολιτική ευθύνη από όλα τα πολιτικά πρόσωπα που από το 2000 έως το 2015 είχαν στα χέρια τους την τύχη της χώρας και του λαού για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και το τεράστιο πάρτι στο χώρο της υγείας, εκείνο που βλέπουμε είναι μία τεράστια προσπάθεια, από το παλιό πολιτικό σύστημα και από εκείνα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια, να ρίξουν σαν σουπιές μελάνι και να θολώσουν τα νερά, εκτοξεύοντας απειλές κατά δικαστών, κατά της κυβέρνησης, κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, ακόμη και κατά του νόμου περί προστατευόμενων μαρτύρων που εκείνοι ψήφισαν και ο οποίος ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Δυστυχώς αντί να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα για την ύπαρξη ή όχι του σκανδάλου, για την ύπαρξη ή όχι διασπάθισης δημοσίου χρήματος, για τις υπερτιμολογήσεις ή όχι των φαρμάκων, για το συνολικό πάρτι και τα πήγαινε έλα στελεχών των φαρμακευτικών στα υπουργικά γραφεία, και για την τεράστια διαπλοκή στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, και να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, πριν φτάσουμε στην διερεύνηση της ύπαρξης ή μη ποινικών ευθυνών, είδαμε μία ομολογουμένως εμετική συμπεριφορά από όλους τους τότε κυβερνώντες, υποβάθμισης του σκανδάλου και αποποίησης όλων τους των ευθυνών.

Αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι πιστεύουν πως έχουν απέναντί τους ένα λαό που τρώει κουτόχορτο, έχουν απέναντί τους ανθρώπους που είναι μ@λ@κες και θα φάνε ό,τι τους σερβίρουν.

Ντροπή και αίσχος!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com

2 Comments

  1. Οι κατηγορούμενοι λόγο ιδιότητας θα είναι λόγο παραγραφής χωρίς τιμωρία και οι μάρτυρες θα είναι εκτός προγράμματος προστασίας! Κάποιοι θα πέσουν από μπαλκόνια…. Οι έξυπνοι θα την κάνουν ως μετανάστες….. Με γεμάτα σακιά….

  2. Τι νομίζουν οι δυστυχείς μάρτυρες, ότι θα είναι για πάντα προστατευμένοι», «Σας λέω ένα πράγμα οι μάρτυρες αυτοί που κατέθεσαν εδώ –ας τους άλλαξαν ταυτότητα- θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Είναι μικρή η Ελλάδα»”. Αυτά είχαν δηλώσει δύο από τους πολιτικούς που εμπλέκονται στη δικογραφία του σκανδάλου του αιώνα, αυτό της Novartis. Δύο μέρες μετά, το zougla.gr, το enikos.gr και το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δημοσιοποιούν το όνομα και τη φωτογραφία μιας γυναίκας την οποία και κατονομάζουν ως προστατευόμενη μάρτυρα. Και η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο..

Comments are closed.