ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ Η ΛΑΣΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΦΩΤΟ)

Αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες του αντίκρισαν μέλη κλιμακίου της ΛΑΣΥ που επισκέφθηκαν τα παράλια του νομού, αφού οι καταστροφές σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Βελίκα δεν απέχουν πολύ από το να θυμίζουν Μάνδρα Αττικής.

Σπίτια και καταστήματα παραπλεύρως του ρέματος «Πουρί» πλημμυρισμένα, λάσπη και νοικοκυριά κυριολεκτικά σε δρόμους και αυλές, με τους κατοίκους να προσπαθούν να «στεγνώσουν» τα πράγματα και τα σπίτια τους όπως μπορούν.

«Τα καταστροφικά αποτελέσματα που βιώνουν τόσο εκεί οι κάτοικοι, όσο και σε άλλες περιοχές, δεν μπορούν να αποδίδονται στον όγκο της βροχής κάθε φορά, αλλά στην έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και στην απουσία από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σχεδίου οικιστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, που εκμεταλλεύεται τα πάντα, από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, μέχρι το περιβάλλον, για την αποκόμιση του κέρδους», διαπίστωσε το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τις φωτογραφίες να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

«Άντε και μας κήρυξαν σε έκτακτη ανάγκη πάλι, έργα πότε θα δούμε στην περιοχή;», ήταν το εύλογο ερώτημα των κατοίκων.

Απάντηση υπάρχει;

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ