ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΜΠΑΡΤ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ/ΦΑΡΟΣ!

Νέο τεράστιο βήμα παραμονής στη Α1 έκανε ο Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος, που έχοντας στη σύνθεσή του έναν εκπληκτικό Μπάρτ πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Άρη με σκορ 81-76, σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των 2.000 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν στο κλειστό της Νεάπολης

και στιγματίστηκε από την αποβολή του κόουτς του Άρη Π. Γιαννάκη λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου.

Ο Γυμναστικός μπήκε φουριόζος στο παρκέ και εκμεταλλευόμενος την αμυντική δυσλειτουργία του Άρη προηγήθηκε στο 10λεπτο με 30-17, ενώ με την εκπνοή του ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» μάζεψαν τη διαφορά, χάνοντας όμως τον προπονητή τους που αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία, για να αποχωρήσει καταχειροκροτούμενος από το γήπεδο, σε μια πανέμορφη αθλητική στιγμή!

Με τους «πράσινους» να διατηρούν τα ηνία του αγώνα, ο Άρης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Σάφτενααρ που δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος λόγω τραυματισμού, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να πλησιάσει στους 3 πόντους, αφού στο ντεμπούτο του ο Μπαρτ είχε τις απαντήσεις, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν στο τέλος μια μεγάλη νίκη!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-17, 45-34, 64-53, 81-76.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σκουρτόπουλος): Παπαμακάριος 4, Μουράτος 5, Σάφτενααρ 5 (1), Παπαντωνίου 17 (2), Κίλι 8, Μπάντερ 2, Μαραγκός 6 (5 ριμπάουντ), Διαμαντάκος, Βαβάτσικος 6, Φένερ, Μπαρτ 28 (2 τρίποντα, 12/14 βολές).

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Μποχωρίδης 10 (1), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 12, Αθηναίου 15 (2/10 τρίποντα), Ντουβιέ 2, Μάρας 14 (11ριμπάουντ), Πουλιανίτης 3, Χρηστίδης, Μούρτος 2, Προύιτ, Μπελ 16 (2).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στην αλλαγή ψυχολογίας της ομάδας, αλλά και στην εκπληκτική εμφάνιση του Μπάρτ στάθηκε στις δηλώσεις του ο Θ. Σκουρτόπουλος σημειώνοντας τα εξής:

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που πρέπει να τα κερδίσεις κι αυτό ισχύει για μας. Η ψυχολογία μας ήταν καλή με τον ερχομό της νέας διοίκησης, από την άλλη πλευρά όμως ήμασταν  και άτυχοι γιατί στο ημίχρονο χάσαμε τον Σάφτενααρ και τον Διαμαντάκο λόγω τραυματισμού. Έπρεπε να παίξουμε μόνο με τον Μαραγκό. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και στο τέλος είχαμε σωστή διαχείριση. Με την προσθήκη του Μπαρτ, η ομάδα βρήκε οξυγόνο γιατί μπορεί να κάνει πολλά πέρα από το σκοράρισμα και τη δημιουργία. Θα πρέπει πάντως να καταλάβουμε ότι η δουλειά ξεκινάει από την άμυνα κι αυτό ισχύει κυρίως για τους ξένους».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ