ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ! (ΦΩΤΟ)

Ξαναβρέθηκαν και το διασκέδασαν απόφοιτοι του 1978 από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Λάρισας

Τον Ιούνιο του 1978 αποφοίτησαν από το 2ο εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Λάρισας 188 μαθητές, νέοι, γεμάτοι ενέργεια και όνειρα για τη ζωή! Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, με έντονη τη νοσταλγία μέσα τους για εκείνη την περίοδο, αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν και να θυμηθούν όλα εκείνα που τους έδεναν.

Έτσι το Σάββατο 17 Μαρτίου το κουδούνι χτύπησε ξανά για τους απόφοιτους του 1978, εκεί στο ίδιο σχολείο!…

Σαράντα χρόνια ήταν πράγματι πολλά κι ο χρόνος αμείλικτος, αλλοίωσε το σώμα!  Όχι όμως αρκετός για πειράξει το νεανικό τους ενθουσιασμό, να αλλάξει την ψυχή τους! Πάνω από τους μισούς έδωσαν το παρόν στο προσκλητήριο της συνάντησης, καταφθάνοντας απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας και κατακλύζοντας το αμφιθέατρο του σχολείου, που τους δέχτηκε φιλόξενα.

Παλιές παρέες έσμιξαν και με λόγια, εικόνες, αφηγήσεις, αστεία και μιμήσεις πρόσθεσαν χρωματιστές ψηφίδες στο μωσαϊκό των αναμνήσεών τους, κάνοντάς τους να θυμηθούν, να νοσταλγήσουν, να γελάσουν, να συγκινηθούν! Μαζί τους και οι συμμαθητές της διασποράς που με νοσταλγική διάθεση και παροιμιώδεις ατάκες τους ενθουσίασαν κατά τη ζωντανή σύνδεση (skype). Ωσεί παρόντες ακόμα κι αυτοί που αντικειμενικά δεν μπορούσαν… Από τη συνάντηση  δεν έλειψαν φυσικά και οι καθηγητές τους, αυτοί που τους  δίδαξαν -πάνω απ΄όλα- να είναι άνθρωποι!

Η συνάντηση έκλεισε με ένα δείπνο χαράς, όπου όλοι, με τη ζωντάνια του πραγματικού 18χρονου, πρόσφεραν λίγο από τον εαυτό τους στο κέφι της βραδιάς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ