ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία από στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ. Η επίσκεψη προέκυψε σε συνέχεια της ημερίδας για τα Κέντρα Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην αντιπροσωπεία έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου και δόθηκαν πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα δόθηκαν πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που προσέγγισαν συνολικά το Κέντρο  από την έναρξη της μέχρι σήμερα, καθώς για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Από την έναρξη λειτουργίας της δομής τον Νοέμβριο του 2017 προσέγγισαν το κέντρο  185 άτομα(υλοποιήθηκαν 583 συναντήσεις) λαμβάνοντας υπηρεσίες ενημέρωσης, υποστήριξης σε επίπεδο συμπλήρωσης αιτήσεων για κοινωνικά επιδόματα, εργασιακής συμβουλευτικής, πληροφόρησης για προκηρύξεις, ατομικής συμβουλευτικής κ.λπ.

Το Κέντρο Κοινότητας βρίσκεται στον Πλατύκαμπο έδρα της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας σε κεντρικό δρόμο μεγάλου πλάτους, εύκολα εντοπίσιμο και προσεγγίσιμο από όλες τις κατευθύνσεις.Με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης. Η παρακολούθηση της λειτουργίας τους γίνεται σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με τη δημιουργία Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος και την καθιέρωση συστήματος δεικτών. Μέσω του Κέντρου δύναται να οργανωθεί η κοινότητα για τοπική αναπτυξιακή και κοινωνική δράση στους τομείς της υγείας, εκπαίδευσης απασχόλησης, ψυχαγωγίας.

Ο Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι διττός. Αρχικά η παροχή ενός φάσματος κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών ώστε να αποφευχθεί η διασπορά πόρων και να επιτευχθεί η ολιστική παρέμβαση σε πολλές ομάδες πληθυσμού και στη συνέχεια η υποστήριξη της Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσια Υγείας/Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Δήμου Κιλελέρ.

Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και Υπηρεσίες (Υπηρεσίες Ο.Τ.Α., Δημόσιες Υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, συμβάλλοντας έτσι στην αξιοποίηση των εν λόγω φορέων και Υπηρεσιών. Το Κέντρο  στελεχώνεται από την Κοινωνική λειτουργό Ελευθερία Μπουκουβάλα και την Ψυχολόγο Αντιγόνη Ζήση.

Την αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στον Πλατύκαμπο αποτελούσαν από το Δήμο Κιλελέρ ο Χατζούλης Αχιλλέας αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, η Ντάντη Σπυριδούλα Προϊστάμενη τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, ο Νταμπεγλιώτης Κώστας προϊστάμενος τμήματος προγραμματισμού, ο Καραφέριας Στέλιος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κιλελέρ. Η Κάϊλα Ευδοξία, Προϊσταμένη επιτελικής δομής τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Ζαμπέλη Μαρία, Στέλεχος παρακολούθησης της ειδικής υπηρεσίας συντονισμού Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Παπαθανασίου Αλεξάνδρα και Μαμάη Τζένη, στελέχη ΕΥΣΕ του Υπ. Οκονομίας και Ανάπτυξης, η προϊσταμένη Σοφολόγη Κατερίνα και τα Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρησης Ε.Π Θεσσαλίας Μακρογιαννόπουλος Νίκος και Γαβριά Μαρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ